Art kino Odeon Art kino Odeon

Ennio

Ennio, 2021, Italija, Kitajska, Japonska, Belgija


Režija: Giuseppe Tornatore
Jezik: italijanščina, angleščina

Igrajo: Wong Kar Wai, Bernardo Bertolucci, Quentin Tarantino, Clint Eastwood, John Williams, Hans Zimmer, Dario Argento, Bruce Springsteen, Marco Bellocchio, brata Taviani, Barry Levinson, Roland Joffé, Oliver Stone, Giuliano Montaldo, Pat Metheny

dokumentarni, 02h36min

09.11.2022 ob 20:00 ODPOVEDANO
10.11.2022 ob 20:00
11.11.2022 ob 18:00
12.11.2022 ob 20:00


Ennio je portret Ennia Morriconeja, enega najbolj plodovitih, prepoznavnih in vplivnih filmskih skladateljev vseh časov, znanega tudi po sodelovanju s Sergiom Leonejem.

Napovednik: https://www.youtube.com/watch?v=y_sMAYADwCA

Ennio je portret Ennia Morriconeja, enega najbolj plodovitih, prepoznavnih in vplivnih filmskih skladateljev vseh časov, znanega tudi po sodelovanju s Sergiom Leonejem. V dokumentarcu, ki ga je posnel Morriconejev dolgoletni sodelavec in prijatelj Giuseppe Tornatore (Kino Paradiž, Malena), se režiserjev obsežni intervju z maestrom prepleta s pričevanji glasbenikov in filmarjev, kot so Wong Kar Wai, Bernardo Bertolucci, Quentin Tarantino, Clint Eastwood, John Williams, Hans Zimmer in Bruce Springsteen. Film vključuje tudi utrinke iz Morriconejevega zasebnega življenja, posnetke z njegovih koncertnih turnej, odlomke filmov, za katere je napisal glasbo, ter še nikoli videno arhivsko gradivo.

Predprodaja vstopnic: Galerija Alga.