Art kino Odeon Art kino Odeon



Potovanje časa: Pot življenja

Voyage of Time: Life's Journey, 2016, Nemčija, Francija, ZDA


Režija: Terrence Malick
Jezik: angleški

Igrajo: Cate Blanchett (pripovedovalka), Jamal Cavil, Maisha Diatta, Yagazie Emezi, Daryl James Harris II, Sebastian Jackson, Abraham Kosgei, Runa Lucienne, Theo Bongani Ndyalvane, Jejuan Plair, Gabi Rojas, Shaun Ross, Mechelle Tunstall, Sanetra Stewart, Blane E. Warrior II (zgodnji ljudje)

dokumentarec, 1h30min

20.4.2017 ob 20.30
21.4.2017 ob 18.00
22.4.2017 ob 20.30
23.4.2017 ob 18.00
7.8.2017 OB 21.00 LETNI KINO ARRIGONI


 

Terrence Malick nas s pomočjo hipnotičnega glasu Cate Blanchett ponese v čas nastanka našega planeta, da bi doumel človekov prostor v njegovi prihodnosti.

Kaj po vsem tem času pomeni biti mi – tukaj, zdaj? Silovita geologija zgodnjega planeta. Prve celice, ki rastejo, se delijo, raziskujejo vsak dosegljivi habitat. Začetek rib, gozdov, dinozavrov in ne nazadnje naše človeške vrste. V filmskem doživetju za čute, um in dušo se vesolje, od rojstva zvezd do eksplozije življenja na Zemlji, v uri in pol razvije pred našimi očmi. Potovanje časa je himna naravi, življenju in vesolju, ki jo je Malick ustvaril s pomočjo ekipe znanstvenih svetovalcev, s čimer nam vrsto naravnih pojavov – tako tistih vesoljskih kot tistih mikroskopskih – prikaže povsem na novo.

“Najboljše pri tem delu je, da nima nobene zveze s prirodoslovnimi filmi, kot jih poznamo – s filmom, v katerem se prirodoslovec srednjih let v bermuda hlačah sprehaja po savani in nam pripoveduje o mravljiščih. To delo obstaja na popolnoma drugačni ravni in Terry preprosto zanemari vse prejšnje konvencije. Ne samo da je ta pristop uspešen, menim tudi, da se je moral pojaviti veliki filmski ustvarjalec in povedati, da je zgodba o življenju najbolj osupljiva zgodba vseh časov – ki upravičeno pripada vsem nam.” (dr. Andrew Knoll, znanstveni svetovalec)