Art kino Odeon Art kino Odeon14. Kino Otok – festivalsko ogrevanje

Razkritje programa 14. mednarodnega filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema + projekcija filma

Med 6. in 10. junijem bo Izola spet postala mesto filma, prizorišče Mednarodnega filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema. Vljudno vabljeni na vznemirljivo in bliskovito javno predstavitev programskih novosti štirinajste izdaje Kino Otoka, ki ji sledi projekcija celovečernega filma.

Projekt Florida (The Florida Project)

Sean Baker, ZDA, 2017, DCP, 113’

Kot ogrevanje v skorajšnji festivalski čas Kino Otok vabi na novi film starega otoškega znanca, ameriškega neodvisnega režiserja Seana Bakerja, Projekt Florida – razigrano, razborito in nežno zgodbo o prebivalcih zanikrnega motela v s soncem obsijani Floridi.
S to projekcijo se Kino Otok ozira nazaj in naprej: Bakerjev Princ Broadwaya (Prince of Broadway, 2008) je namreč pred leti navduševal otoške gledalce – in kot prejemnik nagrade občinstva doživel tudi slovensko distribucijo. Z raziskovanjem neodvisne Amerike pa gledamo tudi v prihodnost: tudi na letošnji ediciji festivala bomo uživali ameriške neodvisne mojstrovine, seveda tiste, ki vsebujejo otoški twist: igrive in udarne animacije Marthe Colburn nas bodo odpeljale v svet upora in političnega komentarja, stresel pa nas bo tudi ameriški neodvisni biser neameriškega avtorja Milča Mančevskega, Bikini Moon (2017). Kmalu na sporedu torej: festival Kino Otok!
Vstop prost!

24.05.2018 ob 18.00