Art kino Odeon Art kino Odeon

Izganjalec hudiča: Vernik

The Exorcist: Believer, 2023, ZDA


Režija: David Gordon Green
Jezik: angleščina

Igrajo: Ellen Burstyn, Ann Dowd, Leslie Odom Jr., Lidya Jewett, Olivia Marcum

grozljivka, 02h01min

18.10.2023 ob 20:00


Mineva natanko 50 let, odkar se je na velikih platnih predvajala najbolj grozljiva grozljivka v zgodovini in šokirala občinstvo po vsem svetu. Sedaj se pričenja novo poglavje – jeseni v kinematografe prihaja grozljivka Izganjalec hudiča: Vernik.

Napovednik: https://www.youtube.com/watch?v=GQnBcPD2xMU

Od smrti njegove noseče žene, ki je pred dvanajstimi leti umrla v potresu na Haitiju, Victor Fielding (nominiranec za oskarja Leslie Odom Jr.) sam vzgaja njuno hčerko Angelo (Lidya Jewett). Ko pa Angela in njena prijateljica Katherine (Olivia Marcum) izgineta v gozdu in se tri dni kasneje vrneta brez spomina o tem, kaj se jima je zgodilo, to sproži verigo dogodkov, ki bodo Victorja prisilile, da se bo soočil s čistim zlom in v svoji grozi in obupu iskal edino živo osebo, ki je že bila priča čemu podobnemu: Chris MacNeil.

Prvič po filmu iz leta 1973 oskarjevka Ellen Burstyn znova zaigra v svoji ikonični vlogi Chris MacNeil, igralke, ki jo je za vedno spremenilo to, kar se je pet desetletij pred tem zgodilo njeni hčerki Regan. V filmu igrajo tudi dobitnica emmyja Ann Dowd kot soseda Victorja in Angele ter dobitnica grammyja Jennifer Nettles in dvakratni dobitnik tonyja Norbert Leo Butz kot starša Katherine, Angeline prijateljice.

Predprodaja vstopnic: Galerija Alga.