Art kino Odeon Art kino Odeon300: vzpon imperija

300: Rise of an Empire, 2013, ZDA


Režija: Noam Murro
Jezik: angleški

Igrajo: Sullivan Stapleton, Eva Green, Rodrigo Santoro

domišljijska pustolovščina, 1h43min

22.3.2014 ob 18:30
23.3.2014 ob 18:30
24.3.2014 ob 18:30
25.3.2014 ob 20:30


V nadaljevanju sage o 300 umrlih špartanskih herojih, spoznamo grškega generala Temistoklesa, ki se s pomočjo ovdovele kraljice Gorge postavi po robu okrutnemu perzijskemu kralju Kserksu. Drugo invazijo sovražnikov želijo ustaviti že na morju, toda v osupljivi pomorski bitki jim nasproti stoji ladjevje maščevalne kraljice Artemizije, zveste Kserksove zaveznice. Vzpon ali padec kraljestev postane odvisen od številnih neusmiljenih in krvavih bojev mož na moža, kjer sta glavno orožje čast in pogum.

Novo poglavje sage na podlagi najnovejšega stripa Franka Millerja “Xerxes”, ki nadaljuje vizualno osupljivo podobo uspešnice 300, dogajanje popelje na povsem novo bojišče – na morje – kjer skuša grški general Themistokles združiti celotno Grčijo in vodi v napad, ki bo spremenil potek vojne.

V 300: Vzponu imperija se Themistokles spopade z obsežnimi perzijskimi silami, ki jih vodita v boga prerojeni smrtnik Xerxes in Artemisia, maščevalna poveljnica perzijske mornarice.

Warner Bros. Pictures in Legendary Pictures predstavljata film 300: Vzpon imperija v produkciji podjetja Cruel and Unusual Films, Marka Cantona in Giannija Nunnarija. V akcijski pustolovščini glavni vlogi igrata Sullivan Stapleton kot Themistokles in Eva Green kot Artemisia. Iz predhodnega 300 se vračajo Lena Headey, Hans Matheson, David Wenham in Rodrigo Santoro. Film, ki v kinematografe prihaja marca 2014, je režiral Noam Murro po scenariju, ki sta ga po stripu Xerxes Franka Millerja spisala Zack Snyder in Kurt Johnstad. Producirali so ga Gianni Nunnari, Mark Canton, Zack Snyder, Deborah Snyder in Bernie Goldmann.

Izza kamer so sodelovali še direktor fotografije Simon Duggan, scenograf Patrick Tatopoulos, montažerja Wyatt Smith in David Brenner, ter kostumografinja Alexandra Byrne. Glasbo je zložil Junkie XL.