Art kino Odeon Art kino Odeon

Avdiovizualni performans IZZA

Letni kino Arrigoni, 2014, IzolaObalni vizualci IZLAND pripripravljajo presenečenje za zaključek poletja, s kombinacijo elektronske glasbe in analognih vizualij. Na dogodku bodo predstavljeni live act-i zanimivih avdio-vizualnih tandemov, od katerih so eni že dobro poznani obalni publiki, za druge bo pa to prvo gostovanje na Obali sploh., od 19h00min

29.8.2014 ob 19.00 LETNI KINO ARRIGONI


Obalni vizualci IZLAND pripripravljajo presenečenje za zaključek poletja, s kombinacijo elektronske glasbe in analognih vizualij.
Na dogodku bodo predstavljeni live act-i zanimivih avdio-vizualnih tandemov, od katerih so eni že dobro poznani obalni publiki, za druge bo pa to prvo gostovanje na Obali sploh.

Nastopili bodo:
JUNEsHELEN + IZLAND
OHM FAT feat. LEEMAJIK + VIRAGE VISUALS
KLEEMAR + GREGOR PURGAJ + KAJA IN LEA
SOME1ELSE + VJBOC
JESUSONECSTASY + MTT Stran 22

Vstopnina: 7eur , š/d 5eur

JUNEsHELEN svojo glasbo poimenuje manjkajoči del nje same. Z ustvarjanjem doseže celostni občutek, izpopolnjenost. Sama pravi, da se navdih rodi iz navdiha in tako v neskončnost. Inspiracijo črpa iz na videz enostavnih interakcij z ljudmi, skoraj neopaznih zvokov mesta, šepeta ljubimca, šuma vetra v krošnjah, pogleda v modro nebo podnevi ali zvezde ponoči. Sama pravi: “ Ko postanem dovolj tiho, prisluhnem. Iz te tišine, ki jo imenujem vir se rojeva vse ostalo, zvok, sedanjost, čustvo.”

https://soundcloud.com/juneshelen

Izland je projekt, ki se ukvarja z raziskovanjem in ustvarjanjem abstraktnih vizualnih svetov preko eksperimentiranja z različnimi analognimi pristopi. Črpajoč inspiracijo iz kemijskih poizkusov, interaktivnih umetnin, eksperimentalnega filma in animacije, principov kimatike ter mehanskih igračk in naprav, ustvarjajo vizualne performanse v živo, hkrati s svetlobnimi instalacijami ter vizualijami za koncerte in live act-e.

https://vimeo.com/izland/videos/all/sort:date

“OhmFat feat. Leemajik” Ohm Fat je del YanooshMusicProductions ™, Projekt Januša Aleš Luznar-ja, t¬ekstopisca, producenta, skladatelja in Dj-a, ki je v poznih 90-ih začel eksperimentirati in iskati nove smernice v glasbi ter zvoku in do sedaj postal eden najbolj produktivnih elektronskih glasbenih producentov v Sloveniji. V zadnjih letih se predvsem udejstvuje na področju glasbe in zvoka za gledališče, modne revije ter gibljivih slik.
Za prvi IZZA, pa se nam obeta živi nastop njegovega prihajajočega albuma The Edge, ob katerem se mu bo na synthesizerjih pridružil tudi Leemajik (Tom Lemajič) klaviaturist, oblikovalec zvoka za igre in film, s katerim sta se v zadnjem letu združila in ustanovila tudi nov projekt “Canon Jacks”

https://soundcloud.com/ohmfat

Na začetku leta 2000 se je v mislih V.V. zasidral izraz visuals in radovednost je naredila ostalo. Bari, manjši klubi, pvc slabe kvalitete in zastareli videoprojektorji, amiga 500, video mixerji iz devetdesetih, vhs-i in lo-fi pristop sta pripeljala do projekta PixeLove s katerim se je začelo raziskovanje nočnega življenja po vsej severni Italiji, kasneje pa tudi Sloveniji in Avstriji.
Revolucionarni šarm francoščine je v povezavi s konceptom preobrata (dobeseden prevod besede virage, je ovinek) okrog leta 2006, dal ime naslednjemu koraku v projektu, rojstvu Virage visuals. S še vedno močno navezanostjo na izkušnjo undergrounda pa je kljub sodobnejši opremi, vse daljšim nočem in vse številčnejšo publiko, ohranil zagon in strast, ki ga je gnala na začetku.

https://www.flickr.com/photos/viragevisuals

Kleemar ni običajen glasbenik. Je persona, ki je s pomočjo svojega raziskovalnega duha preko zaznavanja subtilnih sporočil v besedilih Aerosmithov in izdelkih firme Atari ustvarila povsem samosvoj pogled na svet ustvarjanja glasbe. Najbolj zgrešeno bi bilo in je (zgolj) trditi, da je Kleemar ustvarjalec IDM ali elektronske glasbe. Opis allrounder je zato veliko primernejši in veliko bolj ustreza njegovemu dojemanju in zajemanju glasbe z vseh vetrov.
Njegov instrument so tipke, bodisi klaviaturske bodisi računalniške ali pa tiste na ritem mašini, ki ga prisilijo, da se opogumi in začne delati lastne komade. Glasba, ki je ujeta na kleemarjevih na posnetkih, zveni natančno, čisto in zelo podrobno razdelano. Krasi ga (>posredno pa njo – glasbo<) odličen občutek za ritem, uho božajoče melodije, inovativen in enkraten občutek za recikliranje že slišanega v povsem lastno kleemarsko zvočno podobo.

http://gbtm.si/kleemar/

Gregor Purgaj je rojen leta 1981. Živi in ustvarja v Murski Soboti, po izobrazbi je cvetličar. Soustvarja pri prekmurski neodvisni glasbeni založbi God Bless This Mess Rec kot grafični oblikovalec. http://www.gregorpurgaj.com/

Kreativni duo Kaja in Lea, ki ga sestavljata arhitektka Lea Bradašević in oblikovalka Kaja Kisilak, združuje ljubezen do vizualnega, veselje do grajenja, vrtanja in rezanja ter neustavljiva želja, da si ves čas zapletata življenje. Njune vizualizacije temeljijo na igri svetlobe in senc, s katerimi ustvarjata ambient na odru, ob tem pa uporabljata včasih presenetljive, včasih čisto običajne materiale, ki zaživijo v novi funkciji in podobi.

Andraž Jerič alias vjboc se z vidžejanjem ukvarja od leta 2010, ko je postal eden od ustanovnih članov kolektiva CUF. V zadnjem času ga najbolj zanimata kamera in fotografija ter filmska produkcija. V svojih setih najraje kombinira minimalistične in konstruktivistične animacije z recikliranimi popkulturnimi referencami in s tem ustvarja abstraktne audio-reactive kompozicije.

https://vimeo.com/22212061

Some1Else, o sebi ne govori veliko. Clip chop artist, svoje kompozicije ustvarja z rezanjem in preurejanjem semplov iz obstoječega materijala v nove raznolike sekvence, svoje loope in audio eksperimente pa spet ponuja vsem na voljo za download in reciklažo.

https://soundcloud.com/some1else

Mitja Cerkvenik alias jesusonecstasy je vsestranski glasbenik, ki se poleg analognih elektronskih live actov in izdelovanja diy opreme za njih, snemanja, mixanja in tudi številnih remixov, ukvarja z ustvarjanjem glasbe za gledališče, kratke filme in dokumentarce. Zanimajo ga nekonvencionalni zvoki in podobe, navdih pa črpa iz zamišljenih filmov z dolgimi atmosferami in strnjenimi dialogi. http://www.mitjacerkvenik.com/

MTT Stran 22, se pri svojem ustvarjanju sam nerad izpostavlja. Elektroničar-svetlobni umetnik iz ozadja,bo v Arrigoniju prestavil svoj nenehno razvijajoči in iz verzije v verzijo monumentalnejši ter odzivnejši “zvočno osvetlitveni poskus 0.2”!