Art kino Odeon Art kino OdeonBalerina in Viktor

Ballerina, 2016, Francija, Kanada


Režija: Eric Summer, Eric Warin
Jezik: sinhronizirano v slovenščino

Igrajo: Aleksander Golja, Tina Ogrin, Mirko Medved, Maja Kunšič, Katja Ogrin, Emanuela Montanič in Sašo Prešeren

animirani film, 1h29min

11.3.2017 ob 16.00 KINO VETRNICA
12.3.2017 ob 16.00 KINO VETRNICA


Ob koncu 19. stoletja osirotelo dekletce Felicie sanja, da bi postala slavna balerina, zato poskuša monotono delo kuhinjske pomočnice popestriti z novimi plesnimi koraki. S pomočjo nadobudnega izumitelja in zvestega prijatelja Victorja zbere pogum in se pridruži baletni šoli slavne pariške opere. Pod vodstvom skrivnostne oskrbnice prevzame vlogo razvajenega mestnega dekleta, toda njena samosvoja narava med soplesalkami ne naleti na razumevanje. Kljub temu se Felicie odloči, da bo s pomočjo prijateljev, marljivosti in strasti do plesa uresničila svoje sanje.

Očarljiva zgodba o majhni balerini, ki s trdnim zaupanjem vase in podporo prijatelja Viktorja uresniči svoje največje sanje…

Noge mlade Félicie enostavno nočejo biti pri miru, saj že od nekdaj sanjari o veliki karieri kot plesalka. A kaj ko nihče ne razume njenih sanj – le prijatelj Viktor, nadobuden izumitelj, ki se mu prav tako posmehujejo, verjame v Félicie. Skupaj se odločita, da bosta zbežela s sirotišnice v Pariz. Vendar ko prispeta tja, se njuna pot nenadoma loči in Félicie je prepuščena sama sebi in svojim sanjam, zato se s polno paro začne potegovati za izobraževalno mesto v slavni operni hiši.

Felicija, sirota iz francoske Bretanje, ima eno samo strast: ples. Z najboljšim prijateljem Viktorjem, ki si želi postati velik izumitelj, se domislita norega načrta, kako pobegniti iz sirotišnice naravnost v Pariz, mesto luči, kjer ravnokar gradijo Eifflov stolp. Felicija se mora tam bojevati kot še nikoli doslej; preseči mora samo sebe in se naučiti iz lastnih napak, da uresniči svoje najbolj nore sanje: postati primabalerina v pariški Operi…

Po scenariju Carol Noble, Erica Summerja in Laurenta Zeitouna sta risani film, ki je nastajal s pomočjo zajemanja plesnih korakov zvezdnikov pariške Opere Aurélie Dupont in Jérémieja Bélingarda, režirala Eric Summer in Éric Warin. Glasbo je prispeval Klaus Badelt. Glasove v angleški inačici likom posojajo Elle Fanning, Dane DeHaan, Maddie Ziegler in Carly Rae Jepsen, v slovenski sinhronizaciji pa Aleksander Golja, Tina Ogrin, Mirko Medved, Maja Kunšič, Katja Ogrin, Emanuela Montanič in Sašo Prešeren.