Art kino Odeon Art kino Odeon

Bilo je nekoč…v Hollywoodu

Once Upon a Time ... in Hollywood, 2019, ZDA, Velika Britanija


Režija: Quentin Tarantino
Jezik: angleški

Igrajo: Margot Robbie, Leonardo DiCaprio, Margaret Qualley, Brad Pitt, Dakota Fanning

komična drama, 02h41min

10.01.2020 ob 20.30 Zlati globusi


Vabljeni na dodatni termin projiciranja filma, ki je na minulih Zlatih globusih prejel največ kipcev, in sicer za najboljšo komedijo/mjuzikl, moško stransko vlogo ter scenarij.

Film je zgodba o nekdanjem zvezdniku televizijskih vesternov in njegovem dolgoletnem dvojniku, ki se v času umorov zloglasnega serijskega morilca Charlesa Mansona in vladavine terorja Helterja Skelterja leta 1969 v Los Angelesu odpravita na pot, da bi se uveljavila v filmski industriji.

Bilo je nekoč … v Hollywoodu je zgodba o igralcu in njegovem dvojniku, ki se odpravita na pot, da bi našla svoje mesto pod soncem v neizprosni filmski industriji davnega leta 1969. Dogodki se odvijajo v Los Angelesu ob vrhuncu hipijevskega Hollywooda.

Glavna junaka filma, Rick Dalton (Leonardo DiCaprio), nekdanja zvezda kavbojske TV-serije, in njegov dolgoletni dvojnik Cliff Booth (Brad Pitt), se v obdobju zadnjih vzdihljajev zlatega Hollywooda borita za uspeh v svetovni prestolnici filmske industrije, ki je sploh ne prepoznata več. Toda Rick ima slavno sosedo, Sharon Tate (Margot Robbie).