Art kino Odeon Art kino OdeonČreda

Stado, 2016, Srbija


Režija: Nikola Kojo
Jezik: srbski

Igrajo: Nikola Kojo, Zoran Cvijanović, Vesna Trivalić, Nataša Ninković, Nikola Đuričko, Goran Šušljik, Srđan Timarov, Bane Trifunović, Jernej Šugman

komedija, 1h38min

26.1.2017 ob 20.30
27.1.2017 ob 21.00
28.1.2017 ob 18.00
29.1.2017 ob 18.00


V zabavni satiri na račun ustvarjalcev sedme umetnosti spoznamo prijatelja Kolja in Cveja, ki si želita posneti svojo televizijsko serijo o prigodah igralcev. Ker zgolj s scenarijem ne prepričata producentov, se odločita na lastno pest posneti pilotsko epizodo, toda ob tem se soočata s številnimi komičnimi težavami. Borita se z nemogočimi muhami nastopajočih in nerganjem snemalcev, za vrat jima dihajo oderuhi, pri katerih sta si sposodila denar, nazadnje pa morata, že povsem obupana, zastaviti tudi lastni duši in tako dokazati svojo predanost igralskemu poklicu.

Najambicioznejša regionalna filmska produkcija doslej, ki jo je režiral slavni igralec Nikola Kojo!

Poleti se je začelo snemanje ene najbolj pričakovanih filmskih produkcij v regiji, noro smešne komedije Stado, katere režiser in glavni igralec je Nikola Kojo. Poleg tega, da je glavna tema filma ena tistih, s katerimi se lahko marsikdo v tem trenutku poistoveti, in da se ponaša z izjemno igralsko zasedbo, je film Stado poseben tudi zato, ker gre za prvo regionalno koprodukcijo. Na trenutnem filmskem festivalu v Sarajevu je bil Stado v sklopu filmskih predpremier uradno predstavljen vodilnim kino prikazovalcem v regiji, odzivi na prve fotografije in še neuradni napovednik so več kot odlični.

Glavna junaka komedije Stado sta Kolja in Cveja, entuziasta, ki želita zbrati finančna sredstva za snemanje pilotske epizode za novo televizijsko serijo. Kot se pogosto zgodi v filmih (pa tudi v resničnem življenju), njuna pot do morebitnega uspeha seveda ne bo posuta z rožami, zato bosta Kolja in Cveja prisiljena sprejeti veliko neželenih kompromisov, da bi uresničila svoj načrt. V želji, da bi ustvarila veliko umetniško delo, se bosta spopadla z velikimi ovirami in morala bosta celo skleniti dogovor s “hudičem”, da bi dosegla osebni in finančni uspeh.

Satirična komedija Stado je zbrala izjemno igralsko zasedbo, na čelu katere so poleg Nikola Koja še Zoran Cvijanović, Vesna Trivalić, Nataša Ninković, Nikola Đuričko, Goran Šušljik, Vojin Ćetković, Marko Gvero, Bane Trifunović, Srđan Timarov, Hristina Popović, Goran Radaković, Dragan Petrović Pele, Miran Banjac, Petar Strugar in mnogi drugi. To je režijski prvenec Nikola Koja, ki ga širše občinstvo pozna po vlogah v številnih uspešnicah, kot so in druge. Ena največjih zanimivosti o tem filmu je vsekakor tudi povratek Vesne Trivalić, ki se je zaradi sodelovanja v filmu vrnila na domačo zemljo po več kot desetih letih. Scenarij te satirične komedije je ustvaril Nebojša Romčević.