Art kino Odeon Art kino Odeon

Dobra zgodba: Souvenir Sivke, Fina Isolana, Cvetličarna Mimi

Souvenir Sivke je trgovina v kateri najdete različne ročno narejene unikatne slovenske izdelke iz sivke. Naravno kozmetiko iz sivke, kulinariko, darila za vse priložnosti, spominki za poroke, birme obletnice.
Po zaslugi zunanje lepote in čudovitega vonja je sivka nepogrešljiva v našem domu. Dodatno vrednost ji daje tudi izjemna lastnost, da preganja molje. Sivkina stebelca in cvetovi pridejo prav tudi v naši domači zeliščni lekarni, koristno pa jih lahko uporabimo tudi pri izdelavi eko domačih lepotnih pripravkov. Sivkino masažno olje, ki ga na izjemno preprost način lahko naredimo sami, je priporočljivo v omarici vsakega športnika, saj ob nanosu pred treningom preprečuje pretegnjenje in bolečine v mišicah. Z nami na pogovoru bo Vera Mrak.
Fina Isolana je podjetje iz Izole, ki proizvaja začimbe, čaje in mlinčke. Mešanice Piranske soli z divjimi zelišči, ročno naribanimi vzdolž Jadrana. Zeliščni čaji iz divjih iz divjih zelišč, ročno nabranih vzdolž Jadrana.
Družina se je po napornem delavniku vedno zbrala skupaj ob mizi. S skromno hrano in veliko ljubezni, smo odraščali v zrele fante in punce. Na koncu vsak le spozna, da je vse kar nekaj pomeni družiti se z dobrimi ljudmi; ob dobri hrani in pijači. Kot bi rekla nona: “Jest, pit in se jemet rado. To je življenje!”. Njihova trgovinica se nahaja v centru starega mestnega jedra Izole. Ko imate priložnost, ste toplo vabljeni, da jih obiščete in si od blizu ogledate in spoznate vse izdelke. Po naročilu pripravijo tudi degustacije kjer boste lahko doživeli vso razkošje Istrskih okusov.
Cvetličarna Mimi se nahaja v centru mesta Izola in ponuja razno cvetje, lončnice, balkonske rastline, aranžmaje za vse priložnosti. Prav tako ponuja tudi aranžiranje prostorov, urejanje vrtov in grobov ter dostavo na dom po celem svetu.  V pogovoru se nam bo pridružila Nada Jeraman.
Pomagate si lahko s tem linkom
https://www.facebook.com/kulturnicenter.izola

Predvajamo tudi preko FB strani: Občina Izola, Art kino Odeon Izola, Kulturni dom Izola, Studio Parametrik

18.02.2020 ob 20.00 Dobra zgodba