Art kino Odeon Art kino OdeonDobrodošli v New Yorku

Welcome to New York, 2014, ZDA


Režija: Abel Ferrara
Jezik: francoski

Igrajo: Gérard Depardieu, Jacqueline Bisset, Drena De Niro, Paul Calderon, Amy Ferguson, Aurelie Claudel, Maria De Angelis, Ronald Guttman, Natasha Romanova

drama, 2h5min

28.11.2014 ob 18.00
29.11.2014 ob 20.30
30.11.2014 ob 18.00
2.12.2014 ob 20.30
4.12.2014 ob 18.00


Zgodba, osnovana na zloglasni aferi francoskega finančnika Dominiqua Strauss-Kahna, prikazuje nepredstavljivo življenje vplivnega Devereouxa, ki vsak dan obrne na milijarde dolarjev in vpliva na ekonomijo številnih držav. Pri uresničevanju visokoletečih sanj, da bi rešil svet, ga ovira le nenadzorovana pohota in slepa strast po zapeljivih ženskah. Kljub uspešnemu izogibanju škandalov, se naposled znajde na točki brez povratka, ko mu poželjivost zamegli razum in v trenutku izgubi ves ugled in vpliv.
Devereaux je pomemben mož, ki vsakodnevno manipulira z milijardami dolarjev. V njegovih rokah je ekonomska usoda narodov, njega pa obvladuje nekontroliran in nenasiten seksualni apetit. Sanja o reševanju sveta, a ne more rešiti niti sebe. Je prestrašen, izgubljen mož. Bodite priča njegovemu padcu.
Zgodbo je navdihnil odmevni sodni proces, ki je potekal na očeh svetovne javnosti in čigar vsako podrobnost so mediji vestno spremljali, dokumentirali in komentirali. Kljub temu pa so liki v filmu in podrobnosti iz njihovega osebnega življenja izmišljeni. Nihče namreč ne more do potankosti poustvariti kompleksne resnice o življenju protagonistov in prič, vpletenih v omenjeni sodni proces. O tem si je vsak ustvaril svoje mnenje.