Art kino Odeon Art kino Odeon

Evropski dan mladega filmskega občinstva

Mlada žirija si bo ogledala 3 filme:

NEVIDNI FANT, Italija,
režiser: Gabriele Salvatores,
producentki: Laura Branchini, Lara Luccetta,
100 min.
Michele ima 13 let in živi v tihem obmorskem mestu. Ne bi mogli reči, da je priljubljen med sošolci, pa tudi briljanten učenec ali dober športnik ni. Vendar pa mu v resnici ni mar za to. Michele bi bil Zadovoljen že, če bi mu uspelo pritegniti pozornost Stelle, dekleta, ki ga med poukom kar naprej gleda, pri čemer ima občutek, da ga ona sploh ne opazi. Nekega dne monotonijo normalnega življenja razbije neverjetno odkritje: Michele se pogleda v ogledalo in ugotovi, da je neviden. To je začetek najneverjetnejše dogodivščine v njegovem življenju.
Gabriele Salvatores se je rodil leta 1950 v Neaplju. Je režiser in pisec, ki je svojo kariero začel v gledališču. V svoji dolgi karieri je prejel številne mednarodne nagrade po vsem svetu.

TUDI GRDI STE, Irska,
režiser: Mark Noonan,
producenta: John Kevill, Michela Orlandi,
79 min.
Will je zaradi družinskih vzrokov izpuščen iz zapora, da bi skrbel za svojo nečakinjo Stacey po smrti njene mame. Ko se napotita v zaspano irsko notranjost in poskušata zaživeti družinsko življenje, naletita na vrsto preprek; Stacey ne sprejmejo v lokalno šolo, ker je pred kratkim zbolela za narkolepsijo; Will večkrat skoraj prekrši policijsko uro, ki so mu jo naložili v zaporu, medtem ko se njegovi poskusi, da bi predstavljal očetovsko figuro za Stacey, izkažejo za katastrofalne … Ko njuna prihodnost visi na nitki, morata poiskati novo skupno pot naprej.
Mark Noonan je mlad irski režiser in scenarist dramskih in dokumentarnih filmov. Potem ko je diplomiral iz arhitekture na University College Dublin, je prejel različne nagrade za svoje prve kratke filme. You’re Ugly Too je njegov prvi celovečerni film.

MOJA SESTRA SUHICA, Švedska,
režiserka: Sanna Lenken,
producentka: Annika Rogell,
95 min.
Ravno ko Stella vstopi v razburljiv svet adolescence, odkrije, da njena starejša sestra in vzornica Katja prikriva motnjo hranjenja. Bolezen počasi uniči družino. Zgodba o ljubosumju, ljubezni in izdaji, povedana s toplino, globino in smehom.
Sanna Lenken (1978) je švedska režiserka in scenaristka. Filmsko režijo je študirala na nacionalni šoli za film v Stockholmu. Po delu v gledališču je režirala TV serije in kratke filme, ki so bili prikazani na
mnogih festivalih. Njen prvenec My Skinny Sister je svojo mednarodno premiero doživel na Berlinalu.

3.5.2015 ob 09.00