Art kino Odeon Art kino OdeonGemma Bovery

Gemma Bovery, 2014, Francija


Režija: Anne Fontaine
Jezik: francoski

Igrajo: Fabrice Luchini (Martin Joubert), Gemma Arterton (Gemma Bovery), Jason Flemyng (Charlie Bovery), Isabelle Candelier (Valérie Joubert), Niels Schneider (Hervé de Bressigny), Mel Raido (Patrick), Elsa Zylberstein (Wizzy), Pip Torrens (Rankin), Kacey Mottet Klein (Julien Joubert)

komična drama, 1h36min

1.5.2015 ob 21.00
2.5.2015 ob 21.00
5.5.2015 ob 19.00
6.5.2015 ob 21.00
7.5.2015 ob 19.00


Zabavna, domiselna pretopitev večne klasike romantičnega hrepenenja, Flaubertove Gospe Bovary, v sedanji čas s stasito Gemmo Arterton v vlogi strastne mladenke, naveličane dolgočasnega zakona.

Nekdanji pariški boemski buržuj Martin je zdaj (bolj ali manj po lastni volji) vaški pek v podeželski Normandiji. Od njegovih mladostnih ambicij sta ostali le bogata domišljija in strast do dobre literature – predvsem izpod peresa Gustava Flauberta. Ni si težko zamisliti, v kakšno čustveno stanje ga pahne naključje, da se prav v njegovo soseščino priseli mlad angleški par z nenavadno domače zvenečimi imeni. Ne le, da se priseljenca imenujeta Charles in Gemma Bovery, tudi za njuno vedenje se zdi, da ga navdihujeta slavna Flaubertova junaka. Za ustvarjalca, ki neizživet ždi v peku Martinu, je priložnost (poleg testa) oblikovati usodo Flaubertovih junakov iz mesa in krvi preveč mamljiva, da bi se ji lahko uprl. Toda čedna Gemma ni brala klasikov in nima niti najmanjše želje po življenju koga drugega.

“Določeni prizori so popolnoma izmišljeni. Vendar menim, da je film zelo zvest tonu, humorju knjige Posy Simmonds, pravzaprav angleškemu humorju. Je dokaj piker.” (Anne Fontaine)