Art kino Odeon Art kino Odeon

Hčerka najboljšega prijatelja

The Oranges, 2012, ZDA


Režija: Julian Farino
Jezik: Angleški

Igrajo: Hugh Laurie, Leighton Meester, Catherine Keener, Adam Brody, Alia Shawkat, Allison Janney, Tim Guinee, Oliver Platt, Boyd Holbrook

Romantična drama, 1h30min

20.2.2013 ob 20.30
21.2.2013 ob 20.30
22.2.2013 ob 18.30
23.2.2013 ob 18.30
24.2.2013 ob 20.30
25.2.2013 ob 18.30
26.2.2013 ob 20.30
27.2.2013 ob 18.30


 

Člani družin Walling in Ostroff so preko dolgih let zglednih medsosedskih odnosov postali najboljši prijatelji, toda njihovo udobno in prijazno življenje na preizkušnjo postavi vrnitev uporniške hčerke Nine Ostroff. Ker je pred kratkim ostala brez zaročenca, išče nove ljubezenske avanture, vendar je romantično dobrikanje Tobyja Wallinga ne gane. Raje se spusti v nevarno avanturo s Tobyjevim očetom in ko družini izvesta za njuno razmerje, povzročita kaotično zabavno čustveno vojno med družinama.
David in Paige Walling (Hugh Laurie, Catherine Keener) ter Terry in Cathy Ostroff (Oliver Platt, Allison Janney) so najboljši prijatelji in sosedje v predelu Orange Drive predmestja New Jerseyja. Sosedski odnosi se pričnejo krhati, ko se po petih letih na zahvalni dan domov vrne vročekrvna hčerka Nina Ostroff (Leighton Meester), ki se je pred kratkim razšla z zaročencem Ethanom (Sam Rosen). Ne bi presenetila, če bi pokazala zanimanje za sosedovega uspešnega sina Tobyja Wallinga (Adam Brody), kar bi navdušilo obe družini, toda njeno pozornost pritegne Tobyjev oče.

Razmerje med Nino in Davidom je kmalu razkrito in sožitja med družinama je konec. Prizadeta je zlasti Vanessa Walling (Alia Shawkat), Ninina najboljša prijateljica iz otroštva. Posledice nepričakovanega razmerja sprožijo niz neverjetnih in zabavnih dogodkov. Močno popestrijo življenja družinskih članov, ki se po dolgem času prepričajo, kaj pomeni biti srečen, ter spoznajo, da je včasih ravno domnevna polomija tisto, kar v resnici potrebujemo.

O igralcih

Hugh Laurie (David Walling) je v zadnjem času navduševal predvsem gledalce pred malimi zasloni, z vlogo dr. Gregoryja Housea v izjemno uspešni seriji House, ki mu je prinesla dva zlata globusa za najboljšega igralca v televizijski seriji, šest nominacij za emmyja ter dve nagradi Screen Actors Guild. Med njegove najnovejše filmske projekte sodi vojna drama Mister Pip. Posodil je svoj glas v prazničnem animiranem celovečercuArthur Christmas, slišali pa smo ga lahko tudi v animiranih celovečercih Hop inMonsters vs. Aliens. Zaigral je v filmih Street Kings, Flight of the Phoenix, Peter’s Friends, Sense and Sensibility, Cousin Bette, The Man in the Iron Mask, 101 Dalmatians in Stuart Little. Med televizijskimi vlogami gre, poleg tiste v seriji House, izpostaviti vloge v serijah A Bit of Fry and Laurie, Blackadder, Saturday Live in Jeeves and Wooster ter televizijskem filmu Life with Judy Garland: Me and My Shadows.Režiral je številne televizijske programe in reklame, med drugim epizodo Lockdown v šesti sezoni serije House, posnel številne pesmi (lani je izšel njegov blues album Let Them Talk), pisal članke za londonski The Daily Telegraph. Njegov prvi roman The Gun Seller je tako v Združenem kraljestvu kot tudi v ZDA naletel na pozitiven odziv kritikov, pozneje pa je bil tudi prirejen v scenarij.

Catherine Keenr (Paige Walling) vedno znova dokazuje svojo igralsko raznovrstnost, kar potrjujejo tudi njeni novejši igralski projekti, kot so triler Trust, fantazijska pustolovščina Percy Jackson and the Olympians in črna komedija Cyrus. Večkrat je sodelovala s slovito neodvisno režiserko Nicole Holofcener, pred dvema letoma v komični drami Please Give, pred tem pa tudi v celovečercih Friends with Money, Lovely and Amazing in Walking and Talking. V kratkem lahko pričakujemo kar pet celovečercev, v katerih bo dopolnjevala igralsko zasedbo. Komični drami Peace, Love, and Misunderstanding bodo sledili še romantična komedija Nailed, drami A Late Quartetin Maladies ter animirana pustolovščina The Croods. Njena filmografija med drugim vključuje filme The Soloist, Where the Wild Things Are, An American Crime (nominacija za zlati globus in emmyja), Being John Malkovich in Capote (obakrat nominacija za oskarja), What Just Happened, Hamlet 2, Into the Wild, The 40 Year Old Virgin, The Interpreter, The Ballad of Jack and Rose, Adaptation, S1m0ne, Full Frontal, Out of Sight, Death to Smoochy, Your Friends and Neighbors, Simpatico, Box of Moonlight, Johnny Suede, Living in Oblivion in The Real Blonde. Zaigrala je v televizijskem filmu If These Walls Could Talk in seriji Seinfeld.