Art kino Odeon Art kino Odeon

Heterodoks

Heterdoks, 2019, Slovenija


Režija: Aljaž Bastič
Jezik: slovenskidokumentarni, 01h14min

17.11.2019 ob 18.30 Slovenski teden filma/Kino v živo


»HETERODOKS razmišlja o slovenskem gospodarstvu in družbi«

Film obravnava aktualno ekonomsko in celotno družbeno situacijo v Sloveniji in napoveduje razvoj v prihodnje. Pri tem gre za celovit, holistični (heterodoksni) pogled profesorja Franja Štiblarja, kakor je poznan v javnosti, npr. iz oddaj TVSLO Studio City.

Film je bil prvič uspešno predvajan na letošnjem Festivalu slovenskega filma v Portorožu. Po mnenju direktorice Festivala ga. Jelke Stergel filma s tako predstavljeno tematiko na dosedanjih festivalih še ni bilo.

Ustvarjalci filma so podiplomski študenti in diplomanti AGRFT, ki so film naredili pro bono (ker verjamejo v njegovo vsebinsko sporočilo), materialne stroške (hrana, gorivo, filmski elementi) pa je pokril avtor sam. Režiser in scenarist je Aljaž Bastič, izvršni producent Jan Marin s timom iz Fixmedie, voditeljica post-produkcije je Sara Gjergek. Svetovalec pri realizaciji filma je bil režiser in profesor na AGRFT Miran Zupanič.

Po predvajanju filma bo kratek pogovor o filmu (filmski vidik in vsebinski poudarki), na katerem bodo sodelovali nekateri ključni poznavalci obeh področij.