Art kino Odeon Art kino Odeon

Hrabri avtek Plodi

Ploddy the Police Car on the Case, 2013, Norveška


Režija: Rasmus A. Sivertsen
Jezik: Sinhronizirano v slovenščino

Igrajo: Gard B. Eidsvold, Serra Hirsch, Lene Kongsvik Johansen, Emilie Nordli, Hege Schoyen, Robert Stoltenberg, Bjorn Sundquist, Pernille Sorensen

animirana pustolovščina, 1h12min

25.10.2014 ob 16.00
26.10.2014 ob 16.00


Razigrani policijski avtomobil Plodi dobi posebno nalogo varovanja ogroženega orlovskega gnezda v narodnem parku. Toda brezsrčnici tatici ugrabita samico orla, zato mora Plodi njeno jajce začasno shraniti in ga do izvalitve greti s svojim motorjem. Obenem skuša izslediti kradljivi zločinki. Pri tem mu pomaga hudomušna vidra Pika. Dodatne preglavice povzroči izvalitev mladega orliča, ki Plodiju povzroči številne zabavne težave in nove vratolomne dogodivščine.

Režiserjeva izjava

Animirani film Hrabri avtek Plodi temelji na priljubljenem otroškem liku, ki je del norveške kulture že skoraj tri desetletja: Policijski avto Plodi. Lik Plodija je ustvaril policist Åge Magnussen sredi osemdesetih let prejšnjega stoletja. To je že naš drugi animirani film o Plodiju, ki je nastal na podlagi prvega animiranega filma Ploddy the Police Car makes a Splash iz leta 2010.

Film prikazuje severno regijo Norveške, ki slovi tako po svojem čarobnem polarnem siju kot tudi polnočnim soncem. Veliko dela smo imeli, da smo ustvarili to posebno pokrajino in svetlobo, ki je značilna za to regijo, zaradi česar film deluje eksotično in drugačno.

Plodi je prisrčen in ljubek lik. Je otročji, spontan in ljubeč. Svojo službo želi karseda dobro opravljati, zato priskoči vsakomur, ki je v težavah. Je pogumen in obenem igriv. Pod svojim pokrovom nudi zavetišče izvaljenemu orliču, ki je prepričan, da je avtomobilček Plodi njegova mama.
Izvedba slovenske sinhronizacije:

Režija: Sašo Kalan
Sinhronizacija: Studio Sonolab