Art kino Odeon Art kino OdeonJason Bourne

Jason Bourne, 2016, ZDA


Režija: Paul Greengrass
Jezik: angleški

Igrajo: Matt Damon, Julia Stiles, Alicia Vikander, Vincent Cassel, Tommy Lee Jones, Riz Ahmed, Neve Gachev, Alexander Cooper

akcijski triler, 2h3min

19.9.2016 ob 21.00 PONEDELJKI ZA ZAMUDNIKE
26.9.2016 ob 21.00 PONEDELJKI ZA ZAMUDNIKE


Režiser napetih trilerjev Zelena cona in Kapitan Phillips se vrača z nadaljevanjem akcijske zgodbo o skrivnostnem super agentu Bournu. Čeprav se Jason po dolgih letih iskanja končno spominja svoje resnične identitete, je pred njem skritih še veliko skrivnosti. Pri razkrivanju mračne preteklosti mu pomaga zvesta prijateljica Nicky, vendar se tudi sama znajde v smrtni nevarnosti. Njuno iskanje zaupnih podatkov vzbudi zanimanje CIE pod vodstvom odločnega direktorja Deweya in iznajdljive agentke Heather, ki poskrbita, da se Bourne znova znajde sredi vrtoglave akcije in divjih obračunov.

Matt Damon bo v ikonski vlogi amnezičnega Jasona Bourna ponovno razkrival nevarne vohunske spletke

Devet let je minilo, odkar se je v sklepnem dejanju BOURNOVEGA ULTIMATA Ciin najbolj smrtonosen bivši agent umaknil v ilegalo. A tam ne bo ostal za vedno, saj bo že julija ponovno stopil iz senc. Četudi je njegov spomin tokrat v celoti povrnjen, pa v njem še vedno gori neusahljiva želja po razkritju sleherne skrivnosti iz njegove preteklosti. Ali mu bo v petem delu priljubljene vohunske franšize uspelo sestavite vse razbite delce?

O FRANŠIZI:

Leta 2002 se je pričel zmagovit pohod priljubljene akcijske vohunske franšize, osnovane na knjigah Roberta Ludluma. Njen glavni junak je bil amnezični tajni agent Jason Bourne, s katerim smo skozi leta stopali po nevarni poti odkrivanja njegove prave identitete, razkrivali sporne Ciine programe, s katerimi so skušali ustvariti popolne morilce, ter uživali v spektakularnih vohunskih spletkah. Serija filmov si je nabrala zavidljivo število oboževalcev in naklonjenost kritikov, ki so v dobi prekomerne uporabe CGI tehnologije pozdravljali njen osvežujoči realizem.

Po vsakem poglavju vrhunske akcije – bodisi z Bournom bodisi z agentom Crossom – smo še močneje hrepeneli po nadaljevanju in naša želja se bo kaj kmalu uresničila. Letos poleti se namreč Matt Damon ponovno vrača v ikonski vlogi Jasona Bourna.

O FILMU:

»Jason Bourne ni superheroj; ne nosi ogrinjala ali maske. Ni eden tistih fantov. Je običajen moški. Mislim, da se ljudje lažje poistovetijo z njim, medtem ko razmišljajo, kako bi sami reagirali v takšnih okoliščinah. Neverjetno razburljivo je gledati Bourna, kako razmišlja, snuje načrte in jih udejanja.« – Paul Greengrass

V petem poglavju napete vohunske franšize se na prizorišče vračata tako glavni igralec Matt Damon kot tudi Paul Greengrass, ki je vihtel režisersko taktirko pri filmih BOURNOVA PREMOČ (2004) IN BOURNOV ULTIMAT (2007).

Igralsko zasedbo bodo dopolnili Vincent Cassel, Tommy Lee Jones in oskarjevka Alicia Vikander, medtem ko se iz stare postave vrača Julia Stiles.