Art kino Odeon Art kino Odeon

Jaz, baraba 2

Despicable Me 2, 2013, ZDA


Režija: Pierre Coffin, Chris Renaud
Jezik: sinhroniziran v slovenščino

Igrajo: Aljoša Koltak, Jana Zupančič, Lena Hribar, Zara Karoli, Patricia Sekelj, Primož Forte, Boris Cavazza, Jernej Gašperin, Zvone Hribar

družinska animacija (5+), 1h38min

31.10.2015 ob 16.00 KINO VETRNICA
1.11.2015 ob 16.00 KINO VETRNICA


V Jaz, baraba 2, se pridružimo Gruju, dekletom in minionom v družinskem življenju. Za Gruja je zločinski svet del preteklosti. Ukvarja se s tem, kako dekletom nuditi čim boljše življenje, hkrati pa Dr. Nefaria in minione zaposliti v svojem laboratoriju, ki se sedaj ukvarja s proizvodnjo marmelad. Pri tem pa naletijo na veliko težavo: marmelade so popolnoma nagnusne! Posel ne steče kot bi moral, pa tudi k barabijam nagnjen Dr. Nefario, Grujev nori znanstvenik, se pri legalnem poslu ne počuti najbolje, zato se odloči, da bo odšel. Očitno gre vse narobe, zato ima Gru nenadoma premalo časa, da bi se ukvarjal z dekleti in na stotine minionov, ki računajo na njegovo skrb.

V ravno pravem trenutku se pojavi skrivna organizacija za boj proti zločincem, ki Gruju ponudi priložnost, da pomaga odkriti zlobneža, ki je odgovoren za podvig, ki ga vidimo v uvodu filma. Nenazadnje se zdi organizaciji logično, da bo novega najhujšega zločinca najlaže ujel stari najhujši zločinec. Režiser Pierre Coffin pravi, da je skrivna organizacija podobna MI5 iz filmov o Jamesu Bondu – v njej so „dobri fantje”, ki imajo najnovejše tehnične pripomočke. Seveda pa ti lovijo zgolj najhujše zločince: tiste, ki skušajo izbrisati goro Fuji, stopiti arktični led ali, no ja, ukrasti luno.

Gru mora življenje tajnega agenta usklajevati z očetovstvom. Kar ni tako enostavno, kajti Agnes si želi, da bi dekleta imela tudi mamo, Edith je razočarana, da Gru ni več „kul” zločinec, Margo pa je v tistih letih, ko jo pričenjajo zanimati fantje – in to so za Gruja grozljiva leta, saj je absolutno proti zmenkom (tudi lastnim).

Ko Gru lovi novo največjo barabo na svetu, mu za nalogo dodelijo partnerico, agentko Lucy Wilde. Gruju gre to že od samega začetka na živce. No, ampak samo od začetka … Kmalu se začne spraševati, ali je sposoben partnerstva in se morda celo zaljubiti. In Agnes seveda drži pesti, da bi se pripetilo ravno to.

Kdo pa je zlobnež, ki ga skušata ujeti Lucy in Gru? To naj bi bil El Macho, zločinec, ki ga Gru iz svoje preteklosti že pozna. A Kakšen je njegov zlobni načrt? In zakaj je v ta namen ugrabil nekaj Grujevih minionov?

Meledandri pravi, da je tudi drugi del enako odličen kot prvi, preprosto zato, ker se niso trudili narediti niti filma za otroke, niti filma za odrasle, temveč preprosto film, ki je zabaven za vse.