Art kino Odeon Art kino Odeon


Jekleni mož

Man of Steel, 2013, ZDA, Velika Britanija, Kanada


Režija: Zack Snyder


Igrajo: Henry Cavill, Amy Adams, Laurence Fishburne, Diane Lane, Kevin Costner, Michael Shannon, Russell Crowe

akcijski domišljijski spektakel, 2h28min

26.8.2013 ob 21:00
27.8.2013 ob 21:00
28.8.2013 ob 21:00
29.8.2013 ob 21:00
30.8.2013 ob 20:00
1.9.2013 ob 18:00
2.9.2013 ob 18:00
3.9.2013 ob 18:00


http://www.youtube.com/watch?v=M8OLqRSJyn0

V novi filmski adaptaciji legendarnega Supermana v režiji mojstra spektakularnih akcij 300, Varuhi in Prikriti udarec, spoznamo mladega novinarja Clarka Kenta, ki se spričo svojih nadnaravnih sposobnosti nikakor ne more vključiti v človeško družbo. Krušna starša sta ga našla v strmoglavljeni vesoljski ladji in vzgajala kot lastnega sina, toda že kot deček je zaradi svojih posebnih sposobnosti med ljudmi požel tako občudovanje in začudenje, kot tudi strah in zavračanje njegove drugačnosti. Po dolgih letih iskanja lastne identitete se Clark spoprijatelji s simpatično novinarko Lois, toda ko svet ogrozi zlobni nezemeljski general Zod, mora Clark zbrati pogum in kot Superman rešiti svet pred uničenjem.

Fantič dojame, da ima izjemne sposobnosti in da ni z Zemlje. Kot mladenič se odpravi odkrivat, od kod je in zakaj so ga poslali na Zemljo. A če mu je res usojeno rešiti svet pred uničenjem in postati upanje za vse človeštvo, se bo moral v njem prebuditi junak.

V škornje naslovnega junaka je stopil Henry Cavill (Immortals, nadaljevanka The Tudors), poleg njega pa igrajo še štirikratna nominiranka za oskarja Amy Adams (The Master) kot Lois Lane, oskarjevi nominiranec Laurence Fishburne (What’s Love Got to Do with It) kot njen urednik, oskarjeva nominiranka Diane Lane (Unfaithful) in oskarjevec Kevin Costner (Dances with Wolves) kot krušna starša jeklenega moža, oskarjevi nominiranec Michael Shannon (Revolutionary Road), Antje Traue (The Seventh Son), Ayelet Zurer (Angels and Demons) in oskarjevec Russell Crowe (Gladiator) kot biološka starša jeklenega moža, Christopher Meloni (nadaljevanka Oz), Harry Lennix (State of Play), Michael Kelly (The Adjustment Bureau) in Richard Schiff (nadaljevanka West Wing).

Zack Snyder (300, Watchmen) je režiral po scenariju Davida S. Goyerja; zgodbo sta skupaj oblikovala po likih, ki sta jih ustvarila Jerry Siegel in Joe Shuster. Producentje so Charles Roven, Christopher Nolan, Emma Thomas in Deborah Snyder, izvršni producentje pa Thomas Tull, Lloyd Phillips in Jon Peters .

Izza kamere so sodelovali še direktor fotografije Amir Mokri, scenograf Alex McDowell, montažer David Brenner in z več oskarji nagrajeni kostumograf James Acheson s kolegom Michaelom Wilkinsonom. Glasbo je zložil oskarjevec Hans Zimmer.