Art kino Odeon Art kino Odeon


Jutri

Demain, 2015, Francija


Režija: Cyril Dion, Mélanie Laurent
Jezik: francoski, angleški, finski

Igrajo: Anthony Barnosky, Olivier De Schutter, Cyril Dion

dokumentarni, 1h58min

27.10.2016 ob 20.30
28.10.2016 ob 18.00
29.10.2016 ob 20.30
30.10.2016 ob 18.00
1.11.2016 ob 20.00
2.11.2016 ob 20.00


Podnebje se spreminja. Dokumentarni film Jutri se namesto na najslabše možne scenarije osredotoča na ljudi, ki predlagajo rešitve, in na njihova dejanja.
Človeštvu grozi propad ekosistemov, 30-letniki Cyril, Mélanie, Alexandre, Laurent, Raphäel in Antoine pa raziskujejo svet in iščejo rešitve, ki lahko rešijo njihove otroke in s tem tudi prihodnje generacije. Z najbolj uspešnimi poizkusi na vsakem izmed področij (kmetijstvo, energija, življenjski prostor, gospodarstvo, izobraževanje, demokracija,…) poskušajo ponovno sestaviti sestavljanko, ki bi lahko povedala novo zgodbo prihodnosti.

NAGRADE/FESTIVALI
Nagrade cezar 2016 – nagrada za najboljši dokumentarni film
Nagrade lumiere 2016 – nominacija za najboljši dokumentarni film
Nova Zelandija, Hong Kong, Stockholm, Sarlat,…

KRITIKE
»Ekipa se je v želji povedati zgodbo odpravila v 10 držav: Francijo in otok Reunion, Dansko, Finsko, Belgijo, Indijo, Veliko Britanijo, ZDA, Švico in Islandijo. V 10 državah po svetu je ta navdušujoč francoski dokumentarec (ki je tudi napolnil blagajne) našel konkretne primere rešitev za okoljske in družbene izzive na področju kmetijstva, energije, gospodarstva, izobraževanja in vladanja.«

»Poučen prelet različnih načinov, na katere bi lahko preobrnili pot globalnega zatona. Celosten pogled na načine, na katere aktivisti, organizatorji in državljani planet poskušajo spremeniti v boljši, bolj zelen in bolj trajnosten svet.«
- Jordan Mintzer (The Hollywood Reprorter)

“Jutri je dokumentarec, ki potuje po svetu in se namesto na težave osredotoča na rešitve. Ponuja celosten pogled na načine, na katere aktivisti, organizatorji in državljani planet poskušajo spremeniti v boljši, bolj zelen in bolj trajnosten svet. Igriv ekspoze bi si moral ogledati vsak, ki se sprašuje, kako bi lahko uglasil in rešil planet.”
- Jordan Mintzer (Hollywood Reporter)

“Udaren in upanja poln dokumentarec, ki bo pomagal ozaveščati ljudi!”
- Elle

“Dokumentarec, ki je delo Melanie Laurent in Cyrila Diona, ni oportunističen. Najprej zato, ker njuna zaveza vprašanju ekologije ni nekaj novega. Zlasti pa zato, ker se dvojec namesto običajne tesnobe zaradi poslabšanega stanja našega planeta osredotoča na konkretne rešitve.”
- Thierry Cheze – Studio Cine Live