Art kino Odeon Art kino Odeon

Kako izuriti svojega zmaja 2

How to Train Your Dragon 2, 2013, ZDA


Režija: Dean DeBlois
Jezik: sinhronizirano v slovenščino

Igrajo: Hiccup: Primož Forte, Valka: Urška Hlebec, Stoick: Dani Bavec, Astrid: Katja Ajster, Eret: Aljoša Kovačič, Drago: Kristijan Ostanek, Gobber: Gojmir Lešnjak, Ruffnut: Neža Buh, Tuffnut: Tadej Pišek, Fishlegs: Oskar Kranjc, Snotlout: Jernej Čampelj

družinska animacija, 1h45min

15.11.2014 ob 16.00 KINO VETRNICA
16.11.2014 ob 16.00 KINO VETRNICA


V težko pričakovanem nadaljevanju za oskarja nominirane celovečerne risanke Kako izuriti svojega zmaja po seriji mladinskih knjig Cresside Cowell je minilo pet let, odkar je se je mladi junaški Viking Viki (Jay Baruchel; v slovenski sinhronizaciji mu glas posoja Primož Forte) spoprijateljil z ranjenim zmajem in za vedno spremenil odnos prebivalcev Otoka gumpcev do teh ogenj bruhajočih živali. Zdaj Vikingi živijo v miru in slogi z zmaji na fantastičnem otoku, ki je postal paradiž za zmaje.
A ko se prikradejo odrasle odgovornosti, Viki s svojim zvestim zmajem Brezzobim v iskanju odgovorov poleti proti nebu. Čaka ju precej več, kot sta si obetala, saj Viki odkrije, da je skrivnostni jahač zmajev njegova dolgo pogrešana mama Valka in da sožitje med Vikingi in zmaji ogroža oblastiželjni Drago, ki mu pomaga lovec na zmaje Eret.
Astrid, Pljuvač in vikinški prijatelji Smrkljasti, Škilek in dvojčka Grdobuča in Trdobučnež pomagajo po svojih močeh; Viki, njegova mama in oče, poglavar plemena Stoik, pa morajo združiti moči in zaščititi zmaje, ki so jim prirasli k srcu. Pri tem Viki najde odgovore na vprašanja, ki jih išče, in ta presegajo vse, kar si je bil predstavljal.
Za scenarij in režijo je spet poskrbel Dean DeBlois.

O ustvarjalcih
Dean Deblois (scenarij, režija, izvršni producent) je verjetno najbolj znan po risanki Lilo & Stitchi, ki jo je spisal in režiral s Chrisom Sandersom. Zatem je režiral igrani neodvisni celovečerec Heima, še prej pa je bil zadolžen za zgodbo pri risanki Mulan. Odtlej je s Sandersom spisal in režiral How to Train Your Dragon, trenutno pa pripravlja igrano komedijo The Banshee and Finn Magee, ki jo bo po lastnem scenariju režiral in izvršno produciral. Na TV se je udinjal kot animator pri seriji The Raccoons in potem sodeloval pri risanih celovečercih Thumbelina in A Troll in Central Park.

Slovenski glasovi (sinhronizacija)
Hiccup: Primož Forte
Valka: Urška Hlebec
Stoick: Dani Bavec
Astrid: Katja Ajster
Eret: Aljoša Kovačič
Drago: Kristijan Ostanek
Gobber: Gojmir Lešnjak
Ruffnut: Neža Buh
Tuffnut: Tadej Pišek
Fishlegs: Oskar Kranjc
Snotlout: Jernej Čampelj