Art kino Odeon Art kino Odeon

NA OTOKU: Oktober

Na Otoku: festivalsko ogrevanje
Med 3. in 7. junijem 2015 bo v predpoletni Izoli zavel svež veter filmske ustvarjalnosti, odprtih pogledov, mladostniške energije in drznih načrtov.
V petih razgibanih dneh, od jutra do jutra polnih navdihujočih doživetij, bo spisano novo poglavje zgodbe mednarodnega filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema, ki z 11. izdajo pogumno vstopa v najstniška leta. Filmski program festivalskega ogrevanja v Art kinu Odeon je most med preteklimi in prihodnjo izdajo festivala, ozira se nazaj in obenem pogled usmerja v prve junijske dni. Se vidimo na Otoku!

Oktober
(Milica Tomović, Ognjen Isailović, Ognjen Glavonić, Damir Romanov, Dane Komljen, Senka Domanović, Ivan Pecikoza, Srbija/Serbia, 2011, Blue-Ray, 110′)

Sedem zgodb omnibusa se odvija na desetletnico demokratične revolucije v Srbiji. Pogledi mladih ustvarjalcev nam na oseben način prikažejo kompleksno sliko sodobne Srbije.

Sedem zgodb omnibusa (od črne komedije do melodrame, od poetičnih portretov do družbeno angažirane grozljivke …) se odvija na desetletnico demokratične revolucije v Srbiji, na dan proslave 5. oktobra. Pogledi mladih ustvarjalcev, ki so bili v času, ko je padel Miloševićev režim, še najstniki, nam na oseben in čustven način prikažejo kompleksno sliko sodobne Srbije.

VSTOP PROST!

 

http://www.isolacinema.org

21.5.2015 ob 21.00