Art kino Odeon Art kino Odeon


Kubo in dve struni

Kubo and the Two Strings, 2016, ZDA


Režija: Travis Knight
Jezik: sinhronizirano v slovenščino

Igrajo: Art Parkinson, Charlize Theron, Ralph Fiennes, Rooney Mara, George Takei, Cary-Hiroyuki Tagawa, Brenda Vaccaro, Matthew McConaughey

animirani film, 1h41min

22.10.2016 ob 16.00 KINO VETRNICA
23.10.2016 ob 16.00 KINO VETRNICA


Magična družinska pustolovščina v stop motion tehniki, ki obuja tradicijo pripovedovanja zgodb

Kubo in dve struni je izjemna epska pustolovščina, posneta v stop motion tehniki animacije. Najnovejši projekt priznanega animacijskega studia LAIKA kritiki že kujejo v zvezde in ga družno razglašajo za najboljšo animacijo letošnjega leta. Vizualna poslastica bo pri nas na voljo tako v sinhronizirani kot tudi izvirni različici, v kateri so junakom glasove posodili številni hollywoodski zvezdniki, kot so Matthew McConaughey, Charlize Theron, Ralph Fiennes, Rooney Mara in George Takei.

Dobrosrčen Kubo živi umirjeno življenje v obmorskem mestecu v starodavni Japonski, vse dokler nehote ne prebudi maščevalnega duha. Medtem ko ga lovijo bogovi in pošasti, mora Kubo ob pomoči Opice in Hrošča najti magični oklep, ki je nekdaj pripadal njegovemu pokojnemu očetu, največjemu samuraju vseh časov. Kubo, ki se je preživljal s pripovedovanjem zgodb o mogočnih bitkah, bojevnikih in pošastih, mora sedaj spisati srečen konec tudi svoji lastni zgodbi.

*V povprečju so tedensko posneli 4,3 sekunde filma, prizor na ladji so denimo snemali 19 mesecev, medtem ko je celoten film nastajal skupno 5 let.