Art kino Odeon Art kino Odeon

Kung fu panda 3

Kung Fu Panda 3, 2016, Kitajska, ZDA


Režija: Alessandro Carloni, Jennifer Yuh
Jezik: sinhronizirano v slovenščino

Igrajo: Jack Black, Angelina Jolie, Dustin Hoffman, Jackie Chan, Seth Rogen, Lucy Liu, David Cross, Bryan Cranston, Kate Hudson, J.K. Simmons

animacija, 1h35min

19.3.2016 ob 16.00 KINO VETRNICA
20.3.2016 ob 16.00 KINO VETRNICA
9.4.2016 ob 16.00 KINO VETRNICA
10.4.2016 ob 16.00 KINO VETRNICA


Ena najuspešnejših risanih franšiz na svetu se vrača z največjo pustolovščino doslej, v kateri se iznenada spet pojavi dolgo izgubljeni Pojev oče. Zdaj ko sta ponovno skupaj, se pandi podata v skrivni raj pand, kjer spoznata vrsto zabavnih novih črno-belih kosmatincev. A ko začne po Kitajski kositi nadnaravni zlikovec Kai, ki premaga vse mojstre kung fuja, se Po loti nemogoče naloge: vasico, polno nerodnih bratov, ki si želijo zgolj zabave, mora izuriti v nepremagljivo skupino kung fujevskih pand.

Priljubljenega zaobljenega črno-belega medvedka poganja zgolj ena želja – da postane mojster v borilni veščini, za katero so potrebni okretnost, umske zmogljivosti in bliskoviti refleksi… Kar pa je težaven, če ne kar nemogoč podvig. A Po ne pozna besede »nemogoče«. Vedno se trudi po svojih najboljših močeh in skuša biti svoje sorte junak.

Njegova pustolovščina se je začela v celovečercu Kung Fu Panda, kjer je uresničil svojo usodo in dosegel status zmajevskega bojevnika. Film, poln izjemnih prizorov spopadov, komedije in prisrčnosti, je v kina privabil množice gledalcev, ki so srčno navijali za junaka, in je po svetu navrgel prek 633 milijone dolarjev, se potegoval za oskarja za najboljši risani celovečerec in prejel deset nagrad za animacijo annie.

V naslednjem filmu, Kung Fu Panda 2, je moral Po razkriti skrivnost svojih korenin, da je lahko uporabil vse svoje sposobnosti. Film je dosegel komercialni uspeh prvega, se spet potegoval za oskarja in prejel dve nagradi annie.

Zdaj, v tretjem filmu, Pojeva pustolovščina zaključuje svoj krog, panda pa se razvija v svoji vlogi junaka. Dojame, da se ima še vedno veliko naučiti, sploh ker se mora iz lagodne vloge učenca borilnih veščin preleviti v učitelja in prevzeti temu ustrezno odgovornost. Hkrati mora združiti svojo biološko in kung fujevsko družino ter pri tem mojstrsko obvladati preteklost in prihodnost.