Art kino Odeon Art kino Odeon

Legenda o Sarili

The Legend of Sarila, 2013, Kanada


Režija: Nancy Florence Savard
Jezik: sinhroniziran v slovenščino

Igrajo: Christopher Plummer, Rachelle Lefevre, Dustin Milligan, Genevieve Bujold, Tim Rozon, James Kidnie

družinska animacija (5+), 1h20min

5.12.2015 ob 16.00 KINO VETRNICA
6.12.2015 ob 16.00 KINO VETRNICA


Osiroteli mladenič Markusi s sestro odrašča med Inuiti na daljnem severu, toda zaradi zlobe zagrenjenega šamana plemenu grozi lakota. Skupaj s poglavarjevim sinom Putulikom in spretno lovko Apik se Markusi odpravi na nevarno popotovanje, da bi odkril bajeslovno deželo izobilja Sarilo. Med nepozabno pustolovščino se mora Markusi soočiti z nepričakovano ljubeznijo, uporabiti svoje skrite moči in sprejeti zahtevno življenjsko pot, ki mu jo je namenila usoda.

Na daljnem severu se rod inuitskih nomadov spopada z lakoto. Dan za dnem se lovci vračajo domov praznih rok. Celo njihov priletni šaman Krulik ne najde rešitve. Modra starka Saja se spomni na legendo o Sarili, obljubljeni deželi, skriti nekje med ledeniki. Legenda pravi, da smejo stopiti na njena sveta tla le ljudje čistega srca.

Šamanov zahrbtni vran Kuatak za negotovo nalogo izbere Putulika, poglavarjevega sina, lepo Apik, ki je obljubljena Putuliku in Markusija. Markusi ima šamanske moči, toda to vesta le Krulik in Saja.

Krulik se zave, da je Markusi grožnja njegovi moči, in naredi vse, da bi se ga znebil. Na pomoč pokliče celo zle duhove. Z njihovo pomočjo skuša preprečiti, da bi izbranci uspešno opravili svojo nalogo.

Markusi po mnogih preizkušnjah le sprejme svojo moč in popelje prijatelja v Sarilo. Tam pa dobi novo nalogo. Staremu šamanu mora preprečiti, da bi s črno magijo pogubil njihov rod.

Slovenska sinhronizacija:

Šaman Krulik – PRIMOŽ PIRNAT
Apik – MAJA KUNŠIČ
Markusi – IZTOK LUZAR
Poglavarjev sin Putulik – ANDREJ MURENC
Vračica Saja – VESNA PERNARČIČ
Poglavar Itak – GAŠPER JARNI