Art kino Odeon Art kino Odeon

Ljubezen je vse, kar potrebuješ

Den skaldede frisor / Love is All You Need, 2012, Danska, Švedska, Italija, Francija, Nemčija


Režija: Susanne Bier
Jezik: Angleški

Igrajo: Pierce Brosnan, Kim Bodnia, Paprika Steen, Rine Dyrholm, Bodil Jorgensen, Sebastian Jessen, Line Kruse, Christiane Schaumburg-Müller, Molly Blixt Egelind, William Salicath, Thomas Jessing

Romantična drama, 1h56min

27.2.2013 ob 20.30
28.2.2013 ob 18.30
1.3.2013 ob 18.00
2.3.2013 ob 18.00
3.3.2013 ob 20.30
4.3.2013 ob 20.30
5.3.2013 ob 18.00


Oskarjevska režiserka družinskih dram Brata, Po poroki in Boljši svet predstavlja romantično komedijo o frizerki Idi, ki moža nehote zaloti pri intimnem občevanju z neznanko. Razočarana in raztresena se odpravi v Italijo na hčerkino poroko, ob tem pa naleti na elegantnega angleškega vdovca Philipa, ki se odpravlja na isto poroko – da bi oddal svojega odtujenega sina. Čeprav med potjo ne najdeta skupnega jezika, se med kaotičnimi pripravami na poroko počasi zbližata in zaupata svoje težave, strahove in upanja.

Ljubezen je vse, kar potrebuješ je romantična komedija oskarjeve nagrajenke Susanne Bier, ki je skupaj z Andersom Thomasom Jensenom prevzela tudi vlogo scenaristke. Film z igralcema Pierceom Brosnanom in Trine Dyrholm je prisrčna, zabavna in spodbudna zgodba, ki sporoča, da se neka življenjska epizoda lahko v trenutku, ko že mislimo, da je končana, pravzaprav šele prične.

Susanne Bier je z neizmerno toplino, predanostjo in samozavestjo pripravila koktajl ljubezni, absurdnosti, humorja, pestrih dialogov in dovršenih likov, ki se bo dotaknil vsakogar.

Dve povsem različni družini se srečata v čudoviti stari italijanski vili, sredi limoninega nasada. Gostje se zberejo na romantični poroki, načrtovani do najmanjše podrobnosti. Marsikateri načrti se seveda ponesrečijo, toda na koncu ni razočaran nihče.

Ljubezen je vse, kar potrebuješ, je neobičajna , osvežujoča komedija, ki bo vlila upanje vsakomur s srcem na pravem mestu.

O režiserki

Susanne Bier je trenutno med najpomembnejšimi danskimi režiserji. Njeni mojstrovini, drama After the Wedding, ki je bila leta 2007 nominirana za oskarja za najboljši tujejezični film, in drama Things We Lost in the Fire, v kateri sta zaigrala Halle Berry in Benicio Del Toro, sta postali izjemni uspešnici. Prav tako se lahko pohvali s filmom In a better world, ki je požel izjemne kritike.

Režiserkin prvi celovečerec, švedsko-danska koprodukcija Freud Leaving Home (1990), je naletela na pohvale kritikov po vsem svetu, podobno pa je bil sprejet tudi njen naslednji film, Family Matters, ki se je pričel predvajati leta 1993. Dve leti pozneje so jo nagradili kritiki v Montrealu za švedsko produkcijo Like It Never was Before, svojo izjemno nadarjenost pa je dokončno potrdila z danskim celovečercem The One and Only (1999). Leta 2000 je ustvarila komično dramo Once in a Lifetime (2000). Romantična drama Open Hearts (2002) se je premierno zavrtela na mednarodnih filmskih festivalih San Sebastian, Sundance in Toronto. Vojaški drami Brothers so namenili nagrado občinstva na filmskem festivalu Sundance ter nagrado za najboljšo igro na filmskem festivalu San Sebastian.