Art kino Odeon Art kino Odeon

Locke

Locke, 2013, Velika Britanija, ZDA


Režija: Steven Knight
Jezik: angleški

Igrajo: Tom Hardy, Olivia Colman, Ruth Wilson, Andrew Scott, Ben Daniels, Tom Holland, Bill Milner, Danny Webb, Alice Lowe, Silas Carson, Lee Ross, Kirsty Dillon

triler, 1h25min

20.2.2016 ob 20.30 FILMFLOW


Scenarist kriminalnih trilerjev Smrtne obljube in Umazane lepe stvari predstavlja napeto zgodbo, ki se pripeti gradbenemu nadzorniku Ivanu med nočno vožnjo od Birminghama do Londona. Med potjo skuša Ivan po telefonu razrešiti številne službene težave in osebne družinske probleme, hkrati pa se mu v misli prikrade davno preminuli oče. Toda vsaka njegova odločitev vodi do novega gordijskega vozla usodnih življenjskih preobratov, zato Ivan vedno težje krmari med razsodnostjo in psihičnim zlomom.

FilmFlow je podkast o filmu in popularni kulturi. Na internetne valove se je prvič priklopil januarja 2014. V Art kinu Odeon v Izoli se bo enkrat mesečno, od januarja do aprila 2016, odvila serija filmskih večerov, na katerih se bo FilmFlow skupaj z gledalci odpravil na filmsko ekskurzijo v svet žanra, ki pa tokrat prihaja s twistom!

V Izoli bomo namreč gledali in se pogovarjali o delih, ki so v zadnjih letih razbila kalupe, veljavne že od samih začetkov žanrske zgodovine, filme, ki so spisali nova pravila in v moderno žanrsko produkcijo vdihnili svež cinefilski zanos.