Art kino Odeon Art kino Odeon

Mali zmajček Kokos

Der kleine Drache Kokosnuss, 2014, Nemčija


Režija: Mark Slater, Gabriele Walther
Jezik: sinhroniziran v slovenščino

Igrajo: Carolin Kebekus, Claudia Michelsen, Dustin Semmelrogge, Max von der Groeben

družinska animacija (3+), 1h23min

26.12.2015 ob 16.00 KINO VETRNICA
27.12.2015 ob 16.00 KINO VETRNICA


Čeprav se zmajček Kokos še ni naučil leteti, se ne boji nobene nevarnosti, med večnim zganjanjem norčij pa pozabi varovati dragoceno ognjeno travo, ki jo zmaji potrebujejo za zaščito vasi. Da bi dokazal svoj pogum, se skupaj z vegetarijanskim zmajskim prijateljema Oskarjem in ježevko Matildo odpravi iskat ukradeno travo. Kmalu odkrijejo, da je v njihovih rokah odvisna usoda celotnega zmajskega otoka, na nepozabni pustolovščini pa doživijo številne zabavne dogodivščine, spoznajo nove prijatelje in najdejo pravi zmajski pogum v svojih srcih.
Zmajček Kokos je prikupni risani film o majhnemu zmajčku Kokosu, ki se s pomočjo svojih prijateljev poda na prav posebno pustolov-ščino. S pomočjo svoje sposobnosti „bruhanja ognja” se mora dokazati kot še nikoli doslej, njegovi zvesti prijatelji pa mu bodo tudi tokrat stali ob strani, ko se bo moral soočiti z največjimi nevarnostmi, ki pretijo vse naokoli.
Mladega zmajčka Kokosa zadolžijo, da čuva ognjeno travo, ki njegovi vrsti daje dar bruhanja ognja – pa mu jo ukradejo izpred nosu. Kokos se odpravi iskat travo in pri nalogi se mu pridružita Oskar, gurmanski zmaj, in samica ježevca Matilda.
Kokos presenečen spozna, da druge zmajske vrste niso ravno naklonjene do zmajev, ki bruhajo ogenj. Očitno so zaradi tega posebnega daru precej nepriljubljeni.
Ko se vulkan na Otoku zmajev nenadoma zbudi in začne bruhati ognjeno lavo, mora Kokos pogumno v peklensko vročino in dim, da povrne ognjeno tra-vo. Toda ali si res želi, da bi bilo na otoku vse spet tako, kot je bilo doslej? Ali pa bo našel pot, da združi vse zmajske vrste in otok reši pred uničenjem?