Art kino Odeon Art kino OdeonMontevideo, se vidimo

Montevideo, vidimo se!, 2014, Srbija


Režija: Dragan Bjelogrlić
Jezik: srbski

Igrajo: Miloš Biković, Petar Strugar, Armande Assante, Viktor Savić, Elena Martinez, Branko Djurić, Predrag Vasić, Nebojša Ilić, Vojin Ćetković, Aleksandar Radojičić, Ivan Zekić, Nikola Djuričko

športna komedija, 2h21min

14.3.2014 ob 20.30
15.3.2014 ob 20:30
16.3.2014 ob 20:30
17.3.2014 ob 20:30
18.3.2014 ob 18:00
19.3.2014 ob 18:00
20.3.2014 ob 18:00


Priljubljena nogometna televizijska serija se s televizijskih zaslonov seli na veliko platno, zgodba pa sledi zanesenjakom jugoslovanske nogometne reprezentance, ki so se leta 1930 podali na prvo svetovno prvenstvo v urugvajsko prestolnico Montevideo. Igralci so po prihodu v Urugvaj soočeni s povsem nepoznanimi kulturnimi običaji, pod pritiskom mednarodnih agentov, romantičnih skušnjav in neizprosnih tekmecev pa se v ekipi pojavijo nepričakovana nesoglasja. Vendar se prve tekme hitro bližajo, zato morajo nogometaši strniti vrste in dokazati svoja mojstrska preigravanja z usnjeno žogo.

Film Montevideo, se vidimo! je nadaljevanje priljubljenega Montevideo, bog te video iz leta 2010, ki je v regiji postal izjemna kino uspešnica. Sodeč po prvih rezultatih bo njegovo nadaljevanje še večja uspešnica. Po prvem delu so posneli tudi istoimensko televizijsko serijo, ki so jo predvajali tudi v Sloveniji.

Film pripoveduje o sodelovanju jugoslovanske nogometne reprezentance na prvem uradnem svetovnem prvenstvu v Urugvaju leta 1930. Zgodba temelji na resničnih dogodkih o zgodovinskem uspehu reprezentance bivše skupne države. Nogometna pravljica iz leta 1930 se odvija v glavnem mestu Urugvaja. Po napornem tednu potovanja prek Atlantika se reprezentanca takratne kraljevine Jugoslavije znajde v družbi udeleženk prvega svetovnega prvenstva. Ekipa iz majhne balkanske države, ki nima veliko možnosti za uspeh, pri žrebu dobi za nasprotnika največjo favoritinjo – reprezentanco Brazilije. Na krilih navdušenja, vizije in bratstva se Tirke, Moša, Milutinac, Jakša in drugi s svojo nadarjenostjo, mladostjo in vztrajnostjo pojavijo na športnem zemljevidu sveta.

V glavnih vlogah nastopajo Miloš Biković, Petar Strugar, Branko Đurić, Viktor Savić, Nebojša Ilić, Vojin Četković in Predrag Vasić, vlogo športnega menedžerja pa je odigral znani hollywoodski igralec Armand Assante. Po velikem uspehu filma Montevideo, bog te video in istoimenske TV serije je režiser Bjelogrlić v največji tajnosti in z eno najdražjih produkcij v regiji posnel še Montevideo, se vidimo!