Art kino Odeon Art kino Odeon

Na Otoku: nemi filmi z Busterjem Keatonom in živo glasbo Porto Morto

Buster Keaton sotto le stelle, 2021, Slovenija

Igrajo: Buster Keaton

Nemi film z glasbeno spremljavo, 01h42min

29.07.2021 ob 21.00 Kino otok ogrevanje


Premiera posebnega filmskega dogodka, ki združuje klasični nemi film s sodobno živo glasbo!

Na sporedu bodo štirje kratki nemi filmi, v katerih nastopa ameriški komični igralec Buster Keaton, velikan obdobja nemega filma: Teden (One Week, 1920, 25′), Gledališče (The Play House, 1921, 23′), Skrivno znamenje (The High Sign, 1921, 21′), Policaji (Cops, 1922, 33′).
Za originalno živo glasbeno spremljavo pa bodo poskrbeli hrvaški art rockerji Porto Morto, zagrebški mini big band mnogoterih glasbenih vplivov.
Buster Keaton velja za enega največjih komikov nemega filma, v filmsko zgodovino se je zapisal kot neodvisni in vsestranski filmski ustvarjalec. Šarm njegovih filmov z začetka prejšnjega stoletja se bo prepletel s svežino sodobnih glasbenikov Porto Morto.

Vstopnina: 10 €. Predprodaja že poteka v izolski Galeriji Alga in prek www.mojekarte.si!
V primeru slabega vremena bo dogodek potekal v izolskem Kulturnem domu.

Dogodek bo potekal kot ogrevanje pred 17. mednarodnim filmskim festivalom Kino Otok – Isola Cinema, ki bo v Izoli potekal med 24. in 29. avgustom 2021.
Program je nastal v sodelovanju s filmskim festivalom v Motovunu in britansko specializirano organizacijo za filmsko-glasbene dogodke Live Cinema UK, v okviru mednarodnega projekta Kino Istra. Slovenski partner projekta Kino Istra in producent festivala Kino Otok je Otok, zavod za razvijanje filmske kulture. Producent festivala je Otok, zavod za razvijanje filmske kulture. Koproducenti festivala so Center za kulturo, šport in prireditve Izola, Slovenska kinoteka in Kinoatelje. Mestni kino Kinodvor in Italijanska samoupravna narodna skupnost Izola sta partnerja festivala.
17. izdajo mednarodnega filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema podpirajo naslednji javni sofinancerji: Ministrstvo za kulturo RS, Občina Izola, podprogram Evropske komisije Ustvarjalna Evropa – MEDIA, Evropska komisija in Ministrstvo za javno upravo RS.
Izvedba bo potekala v razmeram prilagojenem formatu in ob upoštevanju vseh veljavnih preventivnih ukrepov in navodil.