Art kino Odeon Art kino Odeon

Neskončen dan

Groundhog Day, 1993, ZDA


Režija: Harold Ramis
Jezik: angleščina

Igrajo: Bill Murray, Andie MacDowell, Chris Elliott, Stephen Tobolowsky

komedija, 01h41min


V februarju znotraj filmskega programa Art kina Odeon Izola uvajamo novo rubriko – OBLETNICE, ker tudi sam Odeon praznuje letos 20 let delovanja v danes znani preobleki. Projekcije bomo poskušali vsakič začiniti (bodisi z gostom, predavanjem, ali karkoli bi sodilo k izbrani vsebini).
Prvi film ciklusa bo Neskončen dan (Groundhog Day, 1993) z Billom Murrayem v glavni vlogi. Več o filmu si lahko preberete spodaj.

Phila Connorsa (Bill Murray) zasuje sneg med potovanjem v Punxsutawney v Pensilvaniji, kamor gre poročat o vsakoletnem praznovanju svižčevega dneva. Televizijski vremenar obtiči v času in neskončno dolgo vsak dan preživlja 2. februar. Njegov svet vsak dan obiščejo isti ljudje, le da ne vedo, da se dan ponavlja. To pa ima tudi določeno prednost: ugotovi, kaj ženska hoče od moškega, in se “naslednji” dan vede pravilno, da bi naredil vtis nanjo. K sreči je v bližini ženska, s katero vadi. Ime ji je Rita (Andie MacDowell) in je Philova producentka, ki mora prenašati njegove izpade, zahteve in osornost. Phil postopoma uvidi, kaj dela narobe, in izboljša svoje vedenje, dokler ga nekega dne Rita končno ne vzljubi in se svižčev dan konča.

Napovednik: https://www.youtube.com/watch?v=WBgfuoie9EM

Predprodaja vstopnic: Galerija Alga.*

*Člani Kluba ljubiteljev dobrega filma so deležni cene vstopnice s popustom.