Art kino Odeon Art kino Odeon

Ninja želve

Teenage Mutant Ninja Turtles, 2014, ZDA


Režija: Jonathan Liebesman
Jezik: angleški

Igrajo: Megan Fox, Will Arnett, William Fichtner, Alan Ritchson, Noel Fisher, Jeremy Howard, Pete Ploszek

akcijska komična pustolovščina, 1h41min

11.10.2014 ob 16.00
12.10.2014 ob 16.00


Režiser akcijskih spektaklov Svetovna invazija: Bitka Los Angeles in Bes Titanov bo na velikih platnih obudil legendarne Ninja želve. Mutirani borci za pravico in nepoboljšljivi zabavljači Raphael, Leonardo, Michelangelo in Donatelo se morajo pod vodstvom modrega mojstra Splinterja zoperstaviti zlobnemu Shredderju in njegovim hordam neusmiljenih bojevnikov. Da bi razkrili Shredderjeve zlobne načrte, morajo divji želvaki združiti moči z mično novinarko April in z borilnim orožjem ter pestmi poskrbeti za red in mir.

Zločin in strah se širita po ulicah New Yorka, ko Shredder in njegov zlobni Klan stopal stiskata v železni pesti vse od policije do politikov. Prihodnost se zdi mračna, dokler se štirje zavrženi bratje, ki so preživeli ponesrečen znanstveni poskus, ne dvignejo iz kanalizacije in sprejmejo svojo usodo najmočnejših maskiranih vigilantov. Zaradi Shredderjevega diaboličnega načrta za prevlado se te ninja želve združijo z neustrašno novinarko April O’Neil in njenim dolgojezičnim snemalcem Vernom Fenwickom, da bi rešili meščane New Yorka.

O produkciji

Ninja želve so se pojavile leta 1983 kot strip v samozaložbi in v naskoku osvojile svet nekaj let kasneje z animirano TV serijo. Ponovno oživljanje ninja želv na filmskem platnu je dodobra izkoristilo razvoj tehnologije zajema gibanja, saj so vse animirane like med snemanjem igrali igralci, oblečeni v obleko in čelado za zajem gibanja, kar je pomagalo tudi soigralcem, ki se jim ni bilo treba pogovarjati s teniško žogico, ampak skoraj z likom. Ta način dela je tudi olajšal snemanje na lokacijah in v ateljeju, kjer so postavili popoln brlog ninja želv z vso opremo. Po končanem snemanju je vojska animatorjev in mojstrov za računalniške učinke združila posnetke živih igralcev z računalniško grafiko za sijajen končni rezultat.
O igralcih

Megan Fox (April O’Neil) je zaslovela že s svojo prvo vlogo Mikaele v filmuTransformers in nadaljevala v Transformers: Revenge of the Fallen. Vidimo jo lahko v filmih This Is 40, Friends with Kids, Passion Play, Jonah Hex, Jennifer ‘s Body in drugih.

Will Arnett (Vern Fenwick) je nase najprej opozoril na televiziji, zaslovel pa s serijo Arrested Development, na velikem platnu ga lahko vidimo v filmih RV, Monster-In-Law, The Waiting Game, The Broken Giant, Jonah Hex, When in Rome, G-Force, Semi Pro, Blades of Glory in drugih, prav tako pa posoja glas za animirane filme.

William Fichtner (Eric Sacks) se lahko pohvali z uspešno gledališko, televizijsko in filmsko kariero. Med drugim je nastopil v filmih Crash, Blades of Glory, The Dark Knight, The Amateurs, Black Hawkd Down, The Perfect Storm, Equilibrium, Armageddon, Heat, The Lone Ranger, Phantom in drugih.

O režiserju

Južnoafriški režiser Jonathan Liebesman je bil mednarodno nagrajen že za svoj študentski film, prvi celovečerec pa je posnel pri 26 letih. Z njim je pritegnil pozornost produkcijske hiše Michaela Baya, ki ga je povabil režirat The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning. Režiral je tudi Battle: Los Angeles in Wrath of the Titans, postaja pa čedalje bolj iskan.