Art kino Odeon Art kino Odeon

Novi novi AGRFT

, ,, hmin

19.5.2017 ob 19.00


NOVI NOVI FILMI študentov AGRFT v Art kino mreži

V mesecu maju se bo v trinajstih slovenskih mestnih kinih, združenih v Art kino mrežo Slovenije, odvrtel program filmov študentov Akademije za gledališče, radio, film in televizijo Univerze v Ljubljani pod naslovom NOVI NOVI FILMI. Prikazan bo izbor najnovejših kratkih igranih in dokumentarnih filmov, ki so jih ustvarili študenti AGRFT v letu 2016. Ponekod se bodo občinstvu osebno predstavili tudi mladi avtorji. Izbor vključuje pet kratkih igranih in dokumentarnih filmov, v katerih se prepletajo različne filmske zvrsti.

Program

OROPANA DUŠA, režija August Adrian Braatz, 28 minut, kratki igrani
Vsebina: Max je osamljen ropar, ki spozna žrtev svoje kraje, Miča, kateremu je ukradel kolo.

JOGI IN ŠKATLA, režija Áron Horváth, 18 minut, kratki igrani
Vsebina: Jogi in Davor med vračanjem izgubljene pošiljke na pošti naletita na oviro birokracije in se odločita, da bosta pošiljko dostavila sama. Na poti do pravega naslova naletita na nekaj težav vendar jih z nekaj sreče rešita. Huda glasba, dva modela in ena škatla.

SLASTNI GNUS, režija Miha Možina, 18 minut, kratki igrani
Vsebina: Mlada mikrobiologinja Petra je pripravljena dati vse od sebe, da bi ustvarila resnično senzacionalen produkt. Mmmm, kako je kremast in zdrav…

ODTISI, režija Anton Martin Emeršič, 14 minut, kratki dokumentarni
Vsebina: Film raziskuje povezavo med časom, smrtjo in življenjem skozi pot učenca po spominih na profesorja. Skozi pripovedovalno moč arhivskih posnetkov in pisem največjega slovenskega arhitekta film pričara pogled na preteklost skozi sedanjost.

DOMOV K SPOMINU, režija Neli Maraž, 17 minut, kratki dokumentarni
Vsebina: Ob koncu se človek vrača na začetek, v otroštvo, k svojim koreninam. Kar bo ostalo, pa so le štori, nekoč cvetočih češenj ter fotografije, ki jih čez čas ne bo mogel nihče več osmisliti. Štefka se po kapi ni spomnila niti kako ji je ime. Neke noči pa se ji živo povrne spomin iz zgodnjega otroštva; ko je bila stara komaj 3 leta, ji je prababica pokazala fotografijo svojih otrok. Štefka se odpravi k sestri Zorki, oslepeli fotografinji, ki bi lahko vedela kaj več o fotografiji.