Art kino Odeon Art kino Odeon

Obzorje: ameriška saga – prvo poglavje

Horizon:An American Saga - Chapter 1, 2024, ZDA


Režija: Kevin Costner
Jezik: angleščinavestern, 03h01min

28.06.2024 ob 20:00
29.06.2024 ob 20:00
30.06.2024 ob 20:00


Z oskarjem nagrajeni vizionarski režiser Kevin Costner prinaša obsežno prvo in drugo poglavje z naslovom OBZORJE: AMERIŠKA SAGA.

Napovednik: https://www.youtube.com/watch?v=S3c7rwJGslI

Gre za večplastno kroniko, ki pokriva širitev državljanske vojne in poselitev ameriškega zahoda. Glavno vlogo v tej zgodbi o Ameriki, ki je enostavno prevelika za zgolj en film, odigra kar Kevin Costner sam, scenarij pa je spisal skupaj z Jonom Bairdom, produciral pa preko svojega studia Territory Pictures.

V tradiciji kultnih Warner Bros. vesternov, OBZORJE: AMERIŠKA SAGA raziskuje skrivnosti starega zahoda in kako je bil le ta pridobljen in izgubljen – s krvjo, znojem in solzami mnogih. Costnerjeva ambiciozna kinematografska pustolovščina zajema štiri leta državljanske vojne, od leta 1861 do 1865, gledalce pa bo popeljala na čustveno potovanje po državi, ki je v vojni sama s sabo, vse to pa skoz pogled družin, zaveznikov in sovražnikov, ki poskušajo odkriti, kaj v resnici pomeni biti Združene države Amerike. Poleg Costnerja se v filmu zvrsti izjemna igralska zasedba, ki vključuje Sienno Miller, Sama Worthingtona, Jeno Malone Owena Crowa Shoea, Tatanko Means, Ello Hunt, Tima Guineeja, Isabelle Fuhrman in mnoge druge.