Art kino Odeon Art kino Odeon



Pete in njegov zmaj

Pete's Dragon, 2016, ZDA


Režija: David Lowery
Jezik: angleški

Igrajo: Bryce Dallas Howard, Oakes Fegley, Wes Bentley, Karl Urban, Oona Laurence, Robert Redford

domišljijska pustolovščina, 1h42min

24.9.2016 ob 16.00 KINO VETRNICA
25.9.2016 ob 16.00 KINO VETRNICA


Gozdna čuvajka Grace nekega dne med obhodom odkrije dečka Peta, ki že šest let živi v gozdu, preživeti pa naj bi mu pomagal prijatelj Elliott. Grace se z očetom in malo Natalie odpravi raziskat Petovo skrivnost in izkaže se, da je fantkov skrivnostni prijatelj prijazni zmaj. Toda na videz nevarni stvor nažene strah v kosti meščanom, ki se pod vodstvom Nataliejinega mrkega strica Gavina odpravijo na neusmiljen lov. Pete se s pomočjo novih prijateljev odloči zaščititi Elliotta, napeta pustolovščina pa razkrije pravi pomen ljubezni in sprejemanja drugačnosti.

Nova različica Disneyjevega priljubljenega družinskega filma Petov zmaj je filmska pustolovščina o osirotelem fantu Petu in njegovem najboljšem prijatelju Elliottu, ki je slučajno tudi zmaj.

V filmu igrajo Bryce Dallas Howard (Jurski svet), Oakes Fegley (Tu te zapuščam), Wes Bentley (Igre lakote), Karl Urban (Zvezdne steze), Oona Laurence (Southpaw) in dobitnik oskarja Robert Redford (Stotnik Amerika: Zimski vojak). Scenarij za film, ki ga je režiral David Lowery (Ain’t Them Bodies Saints), sta napisala Lowery & Toby Halbrooks po predlogi Setona I. Millerja in S.S. Fielda, produciral ga je Jim Whitaker, p.g.a. (The Finest Hours, Friday Night Lights), Barrie M. Osborne (Gospodar prstanov: Bratovščina prstana, Veliki Gatsby) pa je bil izvršni producent.

Stari rezbar g. Meacham (Robert Redford) že več let razveseljuje okoliške otroke z zgodbo o krutem zmaju, ki živi globoko v gozdovih na tihomorskem severozahodu. Za njegovo hčerko Grace (Bryce Dallas Howard), ki dela kot skrbnica gozda, so to le pravljice, dokler ne spozna Peta (Oakes Fegley). Pete je skrivnostni 10-letni fant brez družine in doma, ki trdi, da živi v gozdu z velikanskim zelenim zmajem Elliottom. Po Petovem opisu je Elliott zelo podoben zmaju iz zgodb g. Meachama. S pomočjo 11-letne Natalie (Oona Laurence), katere oče Jack (Wes Bentley) je lastnik bližnje žage, Grace začne odkrivati, od kod je Pete prišel, kam sodi in kakšna je resnica o njegovem zmaju.