Art kino Odeon Art kino OdeonPlanet samskih

Planeta Singli, 2016, Poljska


Režija: Mitja Okorn
Jezik: poljski

Igrajo: Maciej Stuhr, Agnieszka Wiedlocha, Piotr Glowacki

komedija, 2h16min

5.5.2016 ob 21.00
6.5.2016 ob 18.00
10.5.2016 ob 21.00
6.6.2016 ob 18.30 PONEDELJKI ZA ZAMUDNIKE
20.6.2016 ob 21.00 PONEDELJKI ZA ZAMUDNIKE


Ania je očarljiva, romantična, na prvi pogled sramežljiva učiteljica glasbe, ki prek spletnih zmenkov neutrudno išče svojo sorodno dušo. Tomek je voditelj najbolj priljubljene in kontroverzne TV oddaje v državi, ki na vsako situacijo odgovori s ciničnim humorjem. Ženske si želijo biti z njim, moški mu želijo biti podobni. Posmehuje se vsemu in vsem. Ravno, ko išče temo svoje naslednje oddajo, na Valentinovo po naključju sreča Aniio in najde navdih v njeni nepopravljivi romantični naravi. Po Aniini podobi ustvari nov lik, ki izzove buren odziv gledalk in gledalcev, zato ji predlaga, da bi njene zmenkarske izkušnje uporabil kot snov za svoje lutkarske parodije. Oddaja čez noč postane prava uspešnica, Tomek in Ania pa se kot sodelavca izvrstno ujameta. Ko Ania nekega dne nepričakovano spozna popolnega moškega – čednega in pozornega Antonija (Michael Czernecki), mora Tomek pod pritiskom vodje medijske hiše Oktawie (Ewa Blaszczyk) rešiti oddajo pred neizbežnim koncem.

IZJAVA PRODUCENTOV
Čeprav se več let ukvarjava z organizacijo festivalov neodvisnega filma, nama je bila produkcija romantične komedije pravi izziv – ne le da sva se prvič preizkusila v produkciji komercialnega filma, izbrala sva si tudi enega najbolj zasmehovanih žanrov – romantično komedijo. Zanimalo naju je, če lahko na poljskih tleh zraste projekt, ki bi se lahko meril s priljubljenimi britanskimi naslovi – Vse o fantu, Notting Hill in Pravzaprav ljubezen.

Sklenila sva, da mora biti kreativni producent kot gonilna sila prisoten in aktiven na vseh stopnjah tega projekta. Natanko sva vedela, kaj hočeva, zato sva k projektu pristopila neprizanesljivo in brezkompromisno. Preostalo nama je le še vprašanje, kdo bo zmogel realizirati vse najine zamisli. S scenarijem smo se ukvarjali leto in pol in v tem času večkrat zamenjali ekipo sodelavcev in scenaristov. Scenarij Urszule Antoniak Planet Single je bil napisan v angleščini in čeprav nama je bilo izhodišče všeč, sva menila, da ga je potrebno prirediti za poljsko občinstvo. Z avtorico scenarija, dvema ameriškima scenaristoma, kanadskim dramatikom, mladim piscem iz Krakowa in nadarjenim slovenskim režiserjem smo ustvarili ekipo, ki je v dolgih urah sestankov prek Skypa navsezadnje poiskala rešitev. – Radosław Drabik & Michał Chaciński