Art kino Odeon Art kino OdeonPlanetarij

Planetarium, 2016, ZDA, Francija


Režija: Rebecca Zlotowski
Jezik: angleški

Igrajo: Natalie Portman, Lily-Rose Melody Depp, Louis Garrel, Rosa Bursztein, Hugo Zlotowski, Kamel Abdelli, David Bennent

drama, 1h45min

12.1.2017 ob 18.00
13.1.2017 ob 20.30
14.1.2017 ob 18.00
15.1.2017 ob 20.30


 

Sestri Laura in Kate se preživljata z nastopi, v katerih domnevno komunicirata z duhovi. Ko si njuno predstavo v Parizu ogleda vplivni producent André, je nad nadnaravno izkušnjo tako navdušen, da se odloči sestri spremeniti v filmski zvezdi. Laura izkoristi imenitno priložnost in brez pomisleka sprejema darila, s katerimi ju André obsipava, Kate pa želi z njunim mecenom vzpostavi globljo duhovno vez. Ljubosumje in tekmovalnost skrha sestrske vezi, pojavljajo pa se tudi vse glasnejši pomisleki o resničnem ozadju njunih izjemnih sposobnosti.

FilmPlanetarij je umeščen v Pariz sredi tridesetih let prejšnjega stoletja, ko se je v Evropi pripravljala vojna. Dve sestri ameriškega rodu potujejo po Evropi, kjer pred navdušeno publiko na odru izvajata seanse z duhovi umrlih. Ko mlajša Kate komunicira s preminulimi, starejša sestra Laura zadolžena je za poslovno plat dogodka. Njuni spektakularni nastopi pritegnejo pozornost pomebnega filmskega producenta Andréa Korbena, ki sestri angažira v svojem novem in ambicioznem projektu. Laura in Kate se znajdeta v vrtiljaku emocij v katerem se prepletata umetnost in kultnost in kmalu je nemogoče ločiti realnost od iluzije.