Art kino Odeon Art kino OdeonPoredne mame

Bad Moms, 2016, ZDA


Režija: Jon Lucas, Scott Moore
Jezik: angleški

Igrajo: Mila Kunis, Kristen Bell, Kathryn Hahn, Jay Hernandez, Clark Duke, Annie Mumolo, Jada Pinkett Smith, Christina Applegate

komedija, 1h41min

15.9.2016 ob 19.00
16.9.2016 ob 19.00
17.9.2016 ob 21.00
18.9.2016 ob 21.00
20.9.2016 ob 19.00
21.9.2016 ob 19.00


Scenaristi filma Prekrokana noč predstavljajo noro komedijo o rivalskem svetu sodobnih mam. Amy Mitchell postavlja svojo družino na prvo, drugo in tretje mesto. Na videz živi popolno življenje – ima dober zakon, bistre otroke, čudovito hišo, izjemno lepoto in zavidljivo kariero. Toda njen soprog, otroci in šef jo imajo za samoumevno. Kar naprej se trudi, da jim ugodi, toda nikoli ni dovolj. Ko ji rivalske mame v šoli njenih otrok stopijo na žulj, Amy poči film. S še dvema preobremenjenima materama združi moči, da bi se znebile odgovornosti, ki so jim jih vsilili. Spustijo se v divjo, svobodno pustolovščino, povsem skregano s pojmom materinstva, ter se na tak način zoperstavijo popolnim materam.

DNEVNI RED

1. Sklic izrednega sestanka
Glede Porednih mam

2. Dobrodošlica in novosti v odboru

Zaupanja vredna, preveč navezana, tigrica…. kar vam pade na pamet – za vsak opis se bo našla ustrezna mama. Je preveč pričakovati, da se bomo vse lepo razumele? Že tako nas bombardirajo s presežkom informacij – tehnične aplikacije, pomembni blogi, »strokovni« nasveti, komentarji izpod čela… a doslej še nič ni razrešilo težave, s katero se spopadamo prav vse mame: kako vse to opraviti v piškavih 24 urah, ki jih imamo na voljo, da ohranimo naše družine kolikor toliko zdrave, nahranjene in normalno delujoče, pri tem pa na obrazu obdržimo nasmešek. Sploh katera aplikacija ali »hešteg« naslavlja ta problem? Lahko krivimo mamo, ki se ji občasno skeglja? #Ne in #Ne, ne moremo.

3. Najnovejše glede šolske predstave

V novi komediji izpod peresa scenaristov uspešnice Prekrokane noči ima Amy Mitchell (Mila Kunis) na videz popolno življenje: čudovit zakon, nadvse zagnane otroke, prekrasen dom in kariero. A zgarana je, preveč si je naložila na pleča, in tako je zdelana, da se ji bo zdaj zdaj strgalo. Ker ima dovolj vsega, združi moči s še dvema mamama tik pred živčnim zlomom, s Kiki (Kristen Bell) in Carlo (Kathryn Hahn); skupaj se nameravajo otresti konvencionalnih dolžnosti – podajo se na divjaško hajko, kakršna nikakor ne pristoji mamam, da si privoščijo težko zasluženo svobodo, zabavo in razvajanje, pri čemer se znajdejo v navzkrižju s kolovodjo roditeljskega odbora na šoli Gwendolyn (Christina Applegate) in njeno kliko predanih, popolnih mam Vicky (Annie Mumolo) in Stacy (Jada Pinkett Smith). Poleg naštetih v filmu igrajo še Jay Hernandez, Clark Duke, Emjay Anthony, tonyjeva nagrajenka Oona Laurence, David Walton, Wendell Pierce, JJ Watt in Wanda Sykes.

4. Novosti v avdio-video krožku

Poredne mame, nova komedija, ki sta jo spisala in režirala Jon Lucas in Scott Moore (Prekrokana noč), se odvija v imenitnem chicaškem predmestju, kjer je supermama Gwendolyn James razsodnica tega, kaj je sprejemljivo obnašanje. Ostalim materam je jasno, da ji ne smejo stopiti na žulj, in Amy Mitchell kaj takšnega niti na pamet ni padlo. Življenje je že tako ali tako prenaporno. A ko se to vseeno zgodi, se začne vojna med dobrim in zlim, bojno polje pa so volitve za predsednico roditeljskega odbora na idilični šoli Williama McKinleyja. Seveda so tudi žrtve – a to je pač cena napredka. In le še en delček dneva v življenju mame…

5. Poročilo zakladnika

Producirala sta Suzanne Todd (Alice Through the Looking Glass) in Bill Block (Fury), izvršni producent je bil Mark Kamine (American Hustle); sodelovali so še direktor fotografije Jim Denault (Trumbo), scenografinja Marcia Hinds (Friends with Benefits), montažerja James Thomas in Emma E. Hickox ter kostumografinja Julia Caston (The Middle).

6. Novosti v dramskem krožku

MILA KUNIS (Amy Mitchell) je nazadnje igrala v zf drami Jupiter Ascending Andyja in Lane Wachowski, pred tem v za zlati globus in oskarja imenovani srhljivki Black Swan (Kunisova je v Benetkah prejela nagrado Marcella Mastroiannija za najboljšo mlado igralko ter se potegovala za zlati globus in nagrado Ceha filmskih igralcev), Oz, The Great and Powerful, Ted, Friends with Benefits, Date Night, The Book of Eli, Extract, Forgetting Sarah Marshall, Blood Ties, Angriest Man in Brooklyn, Max Payne, Third Person and Hell and Back. Na TV smo jo videli oziroma slišali v humoristični nanizanki That 70′s Show in v risani Family Guy. Ima lastno produkcijsko hišo Orchard Farm Productions, ki za TV med drugimi pripravlja projekta Black Stiletto in Made in LA.

KRISTEN BELL (Kiki) za novo sezono snema serijo The Good Place s Tedom Dansonom, videli smo jo v seriji House of Lies in nedavno v celovečerni komediji The Boss. Snema že celovečerno priredbo serije iz sedemdesetih CHiPs, ki jo režira njen soprog (in soigralec) Dax Shepard. Glas je posodila Anni v risani uspešnici Frozen,videli smo jo v celovečercu Veronica Mars, posnetem po istoimenski seriji, v kateri je prav tako igrala naslovno vlogo; na TV smo jo videli tudi v serijah Parks & Recreation Unsupervised, Deadwood, Heroes in Party Down, na velikih platnih pa v filmih The Lifeguard, Hit & Run (tudi koproducentka), Movie 43, Some Girls, Writers, Big Miracle, You Again, Burlesque, When in Rome, Couples Retreat, Forgetting Sarah Marshall, Pulse, Serious Moonlight in Spartan.

KATHRYN HAHN (Carla Dunkler) igra v prihajajoči seriji I Love Dick in ob Viggu Mortensenu na velika platna prihaja v drami Captain Fantastic. Videli smo jo v z zlatim globusom nagrajeni seriji Transparent Jill Soloway ter v celovečercih The Do-Over, She’s Funny That Way, The Visit, The D Train, Tomorrowland, This is Where I Leave You po romanu Jonathana Tropperja, v prvencu Jasona Batemana Bad Words, v The Secret Life of Walter Mitty, We’re the Millers ob Jennifer Aniston, Afternoon Delight Jill Soloway, Step Brothers, Revolutionary Road, Our Idiot Brother, The Holiday, Around the Bend, Anchorman: The Legend of Ron Burgundy… Na TV je igrala tudi v serijah Happyish, Parks & Recreation, Newsroom, Girls, Crossing Jordan, Four Kings, Hung, Free Agents… in glas posodila likom v risanih serijah Chozen, Bob’s Burgers inAmerican Dad!

7. Odbor za krmiljenje

JON LUCAS in SCOTT MOORE (scenarij, režija) sta najbolj znana kot pisca komedije za odrasle Prekrokana noč, ki je prejel zlati globus in navrgel prek 275 milijonov zelencev zgolj v ZDA ter je tako najdonosnejša komedija za odrasle vseh časov. Z izvirnim scenarijem sta se Lucas in Moore potegovala za nagrado Ceha ameriški scenaristov in za bafto. Spisala sta še komedijo Four Christmases, romantično komedijo Ghosts of Girlfriends, The Change-Up in 21 & Over, ki sta ga skupaj tudi režirala. Za TV sta ustvarila serijo Mixology.