Art kino Odeon Art kino Odeon

Silvestrovanje

V novo leto bomo vstopili ob spremljanju odlične glasbe in nekaj humorja. Na odru Izolskega kulturnega doma, bomo na najdaljšo noč v letu gostili Primorske fante, Help, Ne me jugat in Uroša Kuzmana.

Ansambel Primorski fantje je slovenska narodnozabavna zasedba, ki deluje od leta 1974. Sedež ima v Piranu. Na festivalih je ansambel dosegel vrsto nagrad, večkrat je nastopil tudi v tujini in s tem na svojevrsten način prispeval k turističnemu razvoju mesta. S tem si je s strani Občine Izola prislužil naziv Ambasadorji mesta Izole.

Help! A Beatles Tribute. Skupina prihaja iz kraja Naklo, sestavljajo pa jo Matic Pelcel, (John Lennon), Žiga Stanonik (George Harrison) Gašper Oblak (Ringo Starr) in Ernie Mendillo (Paul McCartney). Slednji je Američan, ki se je preselil v Slovenijo in se tukaj poročil. Začetki originalne skupine segajo v konec 50. let prejšnjega stoletja, ko so se sprva imenovali Silver Beatles. Vendar njihovo glasbeno ustvarjanje povezujemo predvsem z naslednjim desetletjem, v katerem se je pojavila prava Beatlomanija. V zgodovino jih je zapisalo ogromno uspešnic, albumov in nastopov, ki so pomembno zaznamovali svetovno glasbeno industrijo. So tudi prva glasbena skupina, ki je izvedla samostojni koncert na stadionu. Njihov stil se je iz bolj lahkotnih rokenrol ritmov razvil do izrazitejšega, tudi psihedeličnega rocka. Skupina se je razšla leta 1970, umor Johna Lennona deset let kasneje pa je prekinil vsako upanje na ponovno združitev. George Harrison je leta 2001 umrl zaradi raka. Živita še Ringo Starr in Paul McCartney.

Glasbena skupina Ne Me Jugat je poznana predvsem po izvajanju zabavne glasbe in po nastopih na veselicah, v Istri Šagrah. Vse bolj pa je postala prepoznavna tudi s svojim avtorskim materialom.
Ne Me Jugat so nastali leta 1997 v zasedbi Andrej Krmac, Luka Parovel in Gabriel Križman. Po dveh letih se je skupini priključil Mitja Kodarin in nato še Teo Parovel. Skupina je imela tudi več pevk, med drugimi tudi Tino Krmac in Majo Tripar. Po začetnih nastopih je skupina postala stalnica na šagrah, katere so se v tistih letih prebujale po večletnem zatonu. Nastopili so tako rekoč na vseh obalnih odrih. Vseeno je skupina čutila potrebo po ustvarjanju avtorske glasbe. Mitja Kodarin je svojo težnjo po ustvarjanju avtorske glasbe predstavil skupini in so se nato odpravili v studio. Sodelovali so tudi na večjih festivalih: Narečna popevka v Mariboru, festival narečnih viž v Škofji Loki, nastopili so tudi na EMI. Skupina ima za seboj štiri albume, v letu 2020 pa je v načrtu tudi peti. Aktualno zasedbo sestavljajo Andrej Krmac – klaviature, voka, Savo Kralj – kitara, Luka Parovel – bas, vokal, Teo Parovel – bobni, Mitja Kodarin – kitara, harmonika, vokal.

Uroš Kuzman je slovenski matematik, glasbenik in stand up- komik. Je asistent na Fakulteti za matematiko in fiziko. Na sceni je dobrih 7 let, gledalcem pa se je najbolj utrnil v spomin, ko je na žaru popekel Jana Plestenjaka in Boruta Pahorja. Bil je del cikla StendAp predstavlja na Kanalu A, sodeluje pa tudi v oddaji Ugriznimo znanost. Kot doktor matematike velja za najbolj izobraženega med komiki.

31.12.2020 ob 21.00 Silvestrovanje