Art kino Odeon Art kino Odeon

Tom in čarobno ogledalce

Menique y el espejo mágico / The Princess and the Magic Mirror, 2015, Kuba, Španija


Režija: Ernesto Padrón
Jezik: sinhronizirano v slovenščino

Igrajo: Tom: Gašper Jarni, Kralj: Andrej Murenc, Princesa: Maka Kunšič, Sekabald: Gašper Malnar, Vrba: Vesna Pernarčič, Pribočnik: Iztok Lužar, Vojak: Luka Ropret

animacija, 1h18min

2.4.2016 ob 16.00 KINO VETRNICA
3.4.2016 ob 16.00 KINO VETRNICA


V čarobnem kraljestvu, daleč proč od človeških pogledov, revni kmečki sin Tom nekega dne najde čarobno ogledalo, ki mu razkrije, da se bo zaljubil v čudovito princeso. Ko se odpravi v mesto, izve za obljubo kralja, ki polovico kraljestva in hčerkino roko ponuja junaku, ki bo grad osvobodil zlobnega čarovničinega uroka. Tom se odloči preizkusiti srečo in s številnimi zabavnimi prijatelji se odpravi na nepozabno dogodivščino, polno pasti, čarobnih bitij in nepričakovanih težav. Toda pogumni mladenič je odločen izpolniti svojo usodo in se spopasti z nevarnimi življenjskimi preizkušnjami.
V čarobnem svetu se mali, a nadvse pogumni Tom odpravi na življenjsko pustolovščino, da bi kraljestvo rešil prekletstva in osvojil roko prelepe princese.

Tom, najmlajši sin revnega kmeta, ki se bori, da bi preživel svojo družino in jo rešil pred lakoto, najde čarobno ogledalce, ki mu pove, da je ljubezen njegovega življenja prelepa princesa. Kraljestvo je začarala zlobna čarovnica. Kraljevi dvor je preraslo ogromno drevo, ki je prekinilo oskrbo z vodo. Kralj v svoji stiski obljubi roko svoje hčerke in polovico kraljestva tistemu, ki bo dvor osvobodil groznega uroka.

Tom se po številnih dogodivščinah znajde pred vprašanjem, ali je ljubezen njegovega življenja res princesa, ali pa morda skrivnostna tatica.