Art kino Odeon Art kino OdeonV leru

V leru, 1999, Slovenija


Režija: Janez Burger
Jezik: slovenski

Igrajo: Jan Cvitkovič, Janez Rus, Mojca Fatur, Drago Milinović, Branko Hostnik, Nataša Burger, Polona Lovšin, Matjaž Javšnik, Ksenija Jambrošič

komedija, 1h30min

7.3.2017 ob 20.00 SLOVENSKA RETROSPEKTIVA


Eden najboljših prispevkov slovenskega novega vala je postal tudi domači hit leta 1999!

Vsebina

“Glavni junak Dizi se je zataknil na prehodu v zrelo življensko obdobje. To se kaže v pomanjkanju življenske motivacije, konfuznosti, odtujenosti dekadentnosti in cinizmu s katerim brani svoj življenski status quo. Kako v takem stanju duha navezati pristen, topel ali vsaj normalen medčloveški odnos, najti vsaj začasno vodilo skozi življenje ali motiv za premik iz mrtve točke? V čem najti pozitivno vrednoto? Kako premagati strah pred življenjem in se odpreti drugemu?”

Janez Burger

Dizi, star študent, živi svoje običajno življenje v študentskem domu: popivanje s prijatelji, spanje, gledanje televizije. Zanj skrbi njegova prijateljica Evica, ki je vanj malo zaljubljena, vendar Dizi tega ne opazi. Nekega dne se v njegovo sobo vseli bruc Marko, ki Dizija vrže iz njegovega vsakodnevnega ritma.

Bruc se s težavo vendar uspešno privaja na Dizijevo razbrzdano življenje. Dizi se po telefonu dogovori z Marino, svojim dekletom, da bosta vikend preživela skupaj, vendar ona ne pride. Hkrati pa se v sobo naseli tudi Ana, brucovo dekle, ki je za nameček še noseča. Po burni noči v študentskem naselju se Marina vendarle pojavi, a le zato, da bi Diziju sporočila, da ga zapušča.

Sčasoma se Dizi naveže na bruca in Ano, ki si brezuspešno prizadeveta najti stanovanje. Ko gredo nekega dne skupaj na izlet, Ana dobi porodne popadke. To Dizija spodbudi, da se končno odloči narediti rez v svojem življenju…