Art kino Odeon Art kino OdeonVaiana: Iskanje bajeslovnega otoka

Moana, 2016, ZDA


Režija: Ron Clements, John Musker
Jezik: sinhronizirano v slovenščino

Igrajo: Moana/Vaiana - Katja Ajster, Maui - Rok Kunaver, Gramma Tala/Nana Tala - Vesna Jevnikar, Tui - Primož Pirnat, Sina - Tanja Ribič, Tamatoa - Marjan Bunič

animirani film, 1h43min

10.12.2016 ob 16.00 KINO VETRNICA
11.12.2016 ob 16.00 KINO VETRNICA
4.3.2017 ob 16.00 KINO VETRNICA
5.3.2017 ob 16.00 KINO VETRNICA


Ustvarjalci čarobnih animacij Ledeno kraljestvo in Zootropolis predstavljajo pustolovsko zgodbo iz osrčja Polinezije. Mlada princesa Vaiana želi rešiti svoj rajski otok pred zloveščo nevarnostjo, zato se odpravi iskat bajeslovnega polboga Mauija. Samovšečni bojevnik sprva ni navdušen, da bi se na nevarno avanturo odpravil z dekletom, toda odločna Vaiana ga kmalu preseneti s svojimi sposobnostmi navigacije v širnem oceanu. S pomočjo izjemne povezanosti z morjem ju Vaiana vodi preko številnih nevarnih spopadov z neopisljivimi pošastmi, toda da bi izpolnila poslanstvo svojih prednikov, mora pričeti zaupati Mauiju.

Pred tri tisoč leti so največji svetovni morjeplovci prečkali širni Tihi ocean in odkrivali številne otoke Oceanije. Nato so se njihova potovanja nenadoma ustavila za več tisoč let, in nihče ne ve, zakaj.

Iz Disneyjevih studiev za animacijo prihaja Vaiana, poletni računalniško animiran film o pustolovski najstnici, ki se poda na nevarno odpravo, da bi rešila svoje ljudi. Vaiana na potovanju spozna nekoč močnega polboga Mauija, ki jo vodi skozi odpravo in ji pomaga, da postane vrhunska navigatorka. Skupaj plujeta prek oceana in med nevarno ter akcije polno pustolovščino srečujeta številne velikanske pošasti, Vaiana pa s svojo potjo izpolni starodavno nalogo svojih prednikov ter odkrije nekaj, kar je že od nekdaj iskala – lastno identiteto. V režiji slavne ekipe Rona Clementsa in Johna Muskerja (Mala morska deklica, Aladin, Princeska in žabec) in v produkciji Osnat Shurer (Lifted, One man band), bo Vaiana kmalu priplula tudi v slovenske kinematografe.