Art kino Odeon Art kino OdeonZa vsako ceno

Hell or High Water, 2016, ZDA


Režija: David Mackenzie
Jezik: angleški

Igrajo: Dale Dickey, Ben Foster, Chris Pine, William Sterchi, Buck Taylor, Kristin Berg, Jeff Bridges, Gil Birmingham, Keith Meriweather, Christopher J. Buzzell, Katy Mixon, Amber Midthunder

kriminalna drama, 1h42min

5.1.2017 ob 21.00
6.1.2017 ob 21.00


Brata Toby in Tanner v življenju nimata veliko sreče: prvi je prestal bolečo ločitev, drugi pa je zaradi različnih prekrškov že pristal za rešetkami. Ko se zdi, da bosta zaradi nezmožnosti odplačevanja posojila izgubila tudi družinsko posest, se odločita izvesti serijo bančnih ropov. Ker ju lokalna policija ne more ustaviti, se na lov za njima podata izkušena teksaška moža postave Marcus in Albert. Kljub njunemu prizadevanju brata še naprej uspešno ropata in pereta denar v igralnicah, meja med zakoni in pravico pa postaja vedno bolj zabrisana.

Žanrski biser, rojen iz premise, da včasih dobri ljudje iz dobrih razlogov počnejo slabe stvari…

Napet in obenem presenetljivo duhovit triler Za vsako ceno predstavlja klasični žanrski spopad med teksaškim rangerjem in bančnima roparjema, nadgrajen pa je z izvrstno glasbeno podlago Nicka Cava in Warrena Ellisa. Premierno ga še vedno lahko ujamete na programu 27. Ljubljanskega mednarodnega filmskega festivala – Liffe, kjer že navdušuje tudi domače filmske kritike.

Ko banka zagrozi, da bo zasegla družinsko posestvo, brata Toby in Tanner iz Teksasa ponovno združita moči. Odpravita se na maščevalni pohod, na katerem ropata podružnice tiste banke, ki je njuni družini ukradla prihodnost. Njuni podvigi potekajo po načrtu, vse dokler ne pritegneta pozornosti teksaškega rangerja Marcusa, ki išče še zadnji izziv pred svojo upokojitvijo. Brata se z rangerji za petami lotita poslednjega obračuna, v katerem trčijo vrednote starega in novega Zahoda.