Art kino Odeon Art kino Odeon

Želja

Wish, 2023, ZDA


Režija: Chris Buck, Fawn Veerasunthorn
Jezik: Sinhronizirano v slovenščinoanimirana pustolovščina, 01h32min

25.11.2023 ob 16:00 Kino vetrnica
26.11.2023 ob 16:00 Kino vetrnica
02.12.2023 ob 16:00 Kino vetrnica
03.12.2023 ob 16:00 Kino vetrnica


“Previdno, kaj si zaželiš”.

Napovednik: https://www.youtube.com/watch?v=4wmHSp2lBc0&t=23s

Asha in Zvezda se morata skupaj soočiti z najmočnejšim nasprotnikom kraljestva Rosas, kraljem Magnificom, ki skriva večino neizpolnjenih želja, da bi rešili svet in dokazali, da se lahko zgodijo čudovite stvari, ko se volja enega pogumnega človeka združi s čarobnostjo zvezd. Ashi je v sinhronizirani različici glas posodila izjemna Tjaša Hrovat Steklasa.

Film, ki ga je navdihnila čarobna glasbena zapuščina Walta Disneya vsebuje izvirno zgodbo in like s sedmimi povsem novimi pesmimi, ki sta jih napisala za grammyja nominirana pevka in tekstopiska Julia Michaels ter z grammyjem nagrajeni producent, tekstopisec in glasbenik Benjamin Rice. Morda pa je največje darilo Disneyevi dediščini prav naslov filma: “ŽELJA”.

Najsi gre za Pepeta, ki gleda v zvezde in si zaželi, da bi njegov leseni Ostržek postal pravi deček; Tiano, ki zre k zvezdam, medtem ko sanja o lastnem podjetju; ali Moano, ki se na zvezde obrne, da bi rešila svoj otok. Veliko Disneyjevih najbolj priljubljenih junakov opredeljujejo prav njihove sanje.
“Želja” slavi prav to vrsto strasti.

“Bistvo našega filma je, da v vesolju ne obstaja večje moči od nekoga, ki v srcu nosi pravo željo”, pravi scenaristka in izvršna producentka filma Jennifer Lee (“Ledeno kraljestvo”, “Ledeno kraljestvo 2″)“Pravzaprav je to film o razumevanju, da velike želje ponavadi prinesejo tudi velike preizkušnje. Upamo, da bo film navdihnil vse, da bodo vztrajali pri uresničevanju svojih želja.”

Predprodaja vstopnic: Galerija Alga.