Art kino Odeon Art kino OdeonZlo za petami

It Follows, 2014, ZDA


Režija: David Robert Mitchell
Jezik: angleški

Igrajo: Daniel Zovatto, Jake Weary, Keir Gilchrist, Lili Sepe, Maika Monroe, Olivia Luccardi, Bailey Spry, Carollete Phillips, Charles Gertner, Deborah Williams, Ruby Harris, D J Oliver, Linda B Boston Gilbert, Ingrid Mortimer, Kourtney Bell, Alexyss Spradlin, Mike Lanier, Erin Stone

grozljivka, 1h40min

18.3.2016 ob 20.30 FILMFLOW


Brezskrbna študentka Jay se po nekaj zmenkih s skrivnostnim Hughom odloči z njim deliti tudi intimne užitke, toda po strastni noči ji fant razloži, da je nanjo prenesel zlovešče prekletstvo. Če se želi znebiti srhljivega zla, ki jo zasleduje na vsakem koraku in jo želi pokončati, mora spati z nekom drugim. Jay skuša s prijatelji odkriti izvor zla in ga ustaviti, toda na koncu ji ne preostane drugega, kot da sprejme izprijeno igro nasladne pogube.

Zlo za petami je moderna indie srhljivka, ki je klasičnemu modelu grozljivke vdihnila novo svežino in že dosegla status enega najstrašnejših filmov zadnjih nekaj let. Film, ki ga kritiki smatrajo za najboljšo grozljivko po kultni Čarovnici iz Blaira, je bil premierno prikazan v Cannesu.

FilmFlow je podkast o filmu in popularni kulturi. Na internetne valove se je prvič priklopil januarja 2014. V Art kinu Odeon v Izoli se bo enkrat mesečno, od januarja do aprila 2016, odvila serija filmskih večerov, na katerih se bo FilmFlow skupaj z gledalci odpravil na filmsko ekskurzijo v svet žanra, ki pa tokrat prihaja s twistom!

V Izoli bomo namreč gledali in se pogovarjali o delih, ki so v zadnjih letih razbila kalupe, veljavne že od samih začetkov žanrske zgodovine, filme, ki so spisali nova pravila in v moderno žanrsko produkcijo vdihnili svež cinefilski zanos.
Scenarist in režiser David Robert Mitchell je zgodbo osnoval na nočnih morah iz svojega otroštva, v katerih je imel nenehen občutek , da mu nekdo ali nekaj sledi. Film je posnet v predmestju Detroita (Michigan), njegova kompozicija in estetika pa spominjata na dela Georga Romerja in Johna Carpenterja.

Zgodba sledi devetnajastletni Jay, ki jo po nedolžni spolni izkušnji začnejo spremljati nenavadne vizije in občutek, da ji sledi nekaj nadnaravnega. Jay mora skupaj s prijatelji najti način, kako se rešiti prekletstva, ki jim je tik za petami.