Art kino Odeon Art kino Odeon

Zvok svobode

Sound of Freedom, 2023, ZDA, Mehika


Režija: Alejandro Monteverde
Jezik: angleščina

Igrajo: Jim Caviezel, Bill Camp, Cristal Aparicio, Javier Godino, Mira Sorvino, Lucás Ávila, Yessica Borroto Perryman, Manny Perez

kriminalna drama, 02h11min

28.09.2023 ob 21:00
29.09.2023 ob 21:00
30.09.2023 ob 21:00
01.10.2023 ob 18:30


Zvok svobode, ki temelji na neverjetni resnični zgodbi, prinaša razsvetljen vpogled v eno najtemnejših tematik današnjega časa.

Napovednik: https://www.youtube.com/watch?v=RyksDaN2o2A

Po tem, ko zvezni agent reši mladega fanta pred neusmiljeno trgovino z otroki, ugotovi, da je njegova sestrica še vedno v ujetništvu, kar ga popelje na nevarno misijo njenega reševanja. Čas se izteka, zato pusti svojo službo in odpotuje globoko v kolumbijsko džunglo, da bi deklico osvobodil usode, hujše od smrti.

Predprodaja vstopnic: Galerija Alga.

“Zvok svobode je klic”, pravi režiser Alejandro Monteverde, ki je scenarij za film začel pisati že leta 2017, potem ko je na televiziji spremljal oddajo na temo trgovine z otroki. “Po ogledu nisem mogel spati,” je povedal v intervjuju za Vanity Fair. “Vedel sem za trgovino z ljudmi, enostavno pa o trgovini z otroki za namene spolnega izkoriščanja, niserm bil ozaveščen.”

Monteverde je izvedel za Tima Ballarda, nekdanjega zveznega agenta, ki je tudi glavni junak filma. Ballard je ustanovitelj neprofitne organizacije Operation Underground Railroad (OUR), ki se ukvarja z reševanjem otrok s trga trgovine z ljudmi. V filmu ga upodobi igralec Jim Caviezel, ki je najbolj znan po vlogi Jezusa Kristusa v filmu “Kristusov pasjon” iz leta 2004.

Režiser je tudi povedal: “Zvok svobode je inspirativna zgodba o pravem junaku. Iz kinodvorane odideš poln upanja.”