Art kino Odeon Art kino Odeon

Duševno zdravje mladih – »Zmoremo drugače? Zmoremo skupaj?«

November je mesec preventive in v naši državi poteka vrsta aktivnosti namenjenih ozaveščanju v boju proti različnim oblikam odvisnosti in bolezni.
Zavod NewPrevent v sodelovanju z JZ Centrom za kulturo, šport in prireditve Izola pripravlja pogovore s strokovnjaki na področju dela z mladostniki, s katerimi se bomo pogovarjali o stiskah, ki jih otroci in mladostniki doživljajo v času ukrepov, ki jih je vlada sprejela za zajezitev korona virusa; o posledicah šolanja na daljavo in naraščanju uporabe digitalnih tehnologij; o naraščanju težav v duševnem zdravju in vlogi/ poročanju medijev o dogodkih povezanih s stisko ter pogovor sklenili s pomembnostjo sodelovanja javnih in nevladnih organizacij v skupnostnem pristopu pri nudenju pomoči mladostniku.

V času epidemije se vse prevečkrat osredotočimo na duševne boleznih in motnje, veliko je informacij z negativnim predznakom, ki mladega človeka lahko plašijo. Namen naših pogovorov pa je v tem, da v ospredje postavimo pozitivna sporočila, uporabne nasvete, kako aktivirati svoje lastne vire moči za ohranjanje zdravega življenjskega sloga. Predvsem pa, kam in kdaj se obrniti po pomoč v lokalnem okolju, če je stiska velika.
S sogovorniki se bomo srečali v torek, 24.11., v Kulturnem domu v Izoli, zaradi epidemije pa bo ogled dogodka na voljo le v spletni obliki – v živo ob 18. uri na družbenih omrežjih FB Zavod NewPrevent ter FB Ckšp Izola.

Dogodek bo povezovala Daša Šarkanj.

Pomagate si lahko s tem linkom
https://www.facebook.com/kulturnicenter.izola

 

24.11.2020 ob 18.00 Okrogla miza