Art kino Odeon Art kino Odeon

O kinu

Art kino Odeon Izola deluje kontinuirano že od leta 2003 pod okriljem Javnega zavoda Center za kulturo, šport in prireditve Izola, čigar ustanoviteljica je Občina Izola, in si ves čas prizadeva za popularizacijo in večjo dostopnost umetniškega in kakovostnega filma. Je eden izmed ustanovnih članov Art kino mreže Slovenije, združenja prikazovalcev umetniškega in kakovostnega filma na slovenskem in je aktiven v evropski mreži prikazovalcev Europa Cinemas. Poglavitno vodilo združenja je promocija kakovostnega evropskega filma in razvoj programa za mlajše generacije s prirejanjem posebnih filmskih projekcij. Program iz leta v leto vsebinsko bolj povezujemo v celovite programske sklope, ki jih pospremimo z ustreznimi izobraževalnimi aktivnostmi. Pripravljamo tudi ustvarjalne delavnice iz filmskega področja, ki omogočajo aktivno preživljanje prostega časa gledalcem vseh starostnih skupin.

Poleg filmov iz redne distribucije se trudimo prikazati čim več naslovov, ki niso v redni distribuciji v Sloveniji in tako dodatno bogatimo filmski program.

V dogovoru s šolami prirejamo tudi dopoldanske šolske projekcije in tako skrbimo za popularizacijo dobrega filma tudi med šolarji in dijaki.

Avtorski večeri predstavljajo stalnico v našem programu. Z retrospektivami in predvajanjem prenovljenih ali novih kopij filmskih klasikov želimo širiti spoznavanje slovenskega filma. V sklopu tovrstnih večerov spada tudi ciklus Kino v živo, kjer gostimo pretežno slovenske avtorje in režiserje.

V ciklusu Liffe po Liffu predstavljamo vse filme, ki so bili predstavljeni na Ljubljanskem mednarodnem filmskem festivalu Liffe, saj gre za kakovostni art program.

Aprila poteka Revija slovenskega animiranega filma v sodelovanju z Društvom slovenskega animiranega filma : D’SAF!, kjer poleg projekta Animateka po Animateki, predstavljamo najzanimivejše animacije, ki so bile v preteklosti distribuirane v Sloveniji: tako animirane filme za odrasle, za mladino in za najmlajše, temu so prilagojene dodatne vsebine in predstavitve filmov.

Redno sodelujemo v vseslovenskem projektu Filmski teden Evrope in v maju pripravimo več brezplačnih projekcij evropskih filmov in dodatne aktivnosti za šolarje.

Poleti v sodelovanju z zasebnim zavodom Otok redno gostimo mednarodni filmski festival Kino Otok – Isola Cinema. Na festivalu vsako leto prikažemo več celovečernih filmov iz celega sveta, ter nad 60 kratkometražnih filmov.

V poletnih mesecih obudimo tudi Letni kino Arrigoni, kjer projekcijam večinoma evropskih filmov dodamo zanimiv spremljevalnih program, ki obogati in pritegne veliko število obiskovalcev.

V program Art kina Odeon Izola so zajeti tudi kratkometražni filmi in na tak način omogočamo prepoznavnost te nekoliko manj znane filmske produkcije, zato v mesecu decembru prirejamo dogodek z imenom Najkrajši dan v letu za kratke filme (21.12.).

Otroke razveselimo vsak konec tedna s ciklom družinskih filmov in animacij Kino vetrnica.

V Art kinu Odeon Izola deluje tudi Klub ljubiteljev dobrega filma. Člane kluba redno obveščamo o novostih in jih osebno vabimo na posebne dogodke, ki jih pripravljamo v kinu. Poleg cenejši vstopnic imajo člani brezplačni vstop na dogodke ciklov “Kino v živo“ in “Slovenska retrospektiva“ ter “Cikel italijanskega filma“. Prijavljeni na obveščanje preko elektronske pošte (newsletter) prejemajo naša obvestila vsako nedeljo zvečer in izvejo, kaj se v kinu dogaja v prihajajočem tednu.

Art kino Odeon Izola najdete tudi na Facebooku in Twitterju.

Mali kino z velikim platnom: Art kino Odeon Izola

Nekaj utrinkov: