Art kino Odeon Art kino Odeon

Ana, ljubezen moja

Ana, mon amour, 2017, Romunija, Francija, Nemčija


Režija: Cãlin Peter Netzer
Jezik: romunščina, ruščina

Igrajo: Mircea Postelnicu, Diana Cavallioti, Carmen Tanase

ljubezenska drama, 2h5min

26.05.2018 ob 21.00
27.05.2018 ob 18.30


Toma in Ana se spoznata med študijem književnosti. Ana je tesnobna, ima panične napade in težave v družini, vendar ji Toma ves čas stoji ob strani. Čeprav se zdi, da je v njunem razmerju on tisti, ki ima vse pod nadzorom, v resnici zgolj sledi ženski, ki je ne razume. Ko Ana končno premaga svoje strahove in se prilagodi zunanjemu svetu, ostane sam s kopico vprašanj.

Režiser Cãlin Peter Netzer je s svobodno priredbo romana Luminiţa, mon amour ustvaril intrigantno psihološko študijo duševne bolezni in njene ozdravitve, ki sledi vzponom in padcem burnega ljubezenskega razmerja. Srebrni medved v Berlinu.

»Ana, ljubezen moja je zgodba o moškem, ki si prizadeva odkriti, kako je nevideno, neizgovorjeno in celo nemišljeno oblikovalo njegovo življenje. /…/ Film se ne ukvarja z erozijo Tominega razmerja z Ano, ampak bolj z dejansko nezmožnostjo normalnega ustvarjanja odnosa. Ljubimca se obnašata kot vezne posode v fiziki; drug v drugega se zlivata s svojimi neizpolnjenimi potrebami. Ujeta sta v to, kar psihoanaliza imenuje transfer: preusmeritev lastnih občutkov in želja proti novemu objektu. Resnica vedno najde način, kako preživeti svoje zanikanje.«
– Cãlin Peter Netzer