Art kino Odeon Art kino OdeonAntboy

Antboy, 2013, Danska


Režija: Ask Hasselbalch
Jezik: danski

Igrajo: Oscar Dietz, Nicolas Bro, Samuel Ting Graf, Amalie Kruse Jensen, Kenneth Bogh Andersen, Laerke Winther Andersen, Aske Bang

družinska komična pustolovščina, 1h17min

28.8.2014 ob 19.00
29.8.2014 ob 21.00
30.8.2014 ob 19.00
31.8.2014 ob 21.00
2.9.2014 ob 18.30
3.9.2014 ob 18.30
4.9.2014 ob 18.30


V zabavni mladinski pustolovščini spoznamo mladega Pelleja, ki ga v šoli vsak dan nadlegujejo nasilneži. Vse se spremeni, ko ga nekega dne piči skrivnostna mravlja, kar dečku omogoči neverjetne mravljinčje moči. S pomočjo prijatelja Wilhelma mladenič spoznava svoje nadnaravne sposobnosti in naposled vzpostavi red in mir v šoli. Za dodatne preglavice poskrbi zlobni negativec Bolha, ki ugrabi Pellejevo sošolko, zato mora deček pozabiti na otročje norčije in odrasti v pravega super junaka.
Pelle Nøhrmann je običajen dvanajstletnik. Malce preveč običajen, če vprašate njega. Je samotar in prelepa Amanda, v katero je na skrivaj zaljubljen že od male šole, ga komajda opazi. Še preradi pa ga opazijo nasilneži na šoli. Ko ga nekega dne lovijo po zaspanem predmestju, se skrije na sosedov zaraščeni vrt. Nasilnežem se mu uspe skriti, a ga medtem ugrizne velika in nenavadna mravlja. Ponoči ga preganjajo skrivnostne sanje. Ko se zjutraj zbudi, je močan kot mravlja. Izostril se mu je tudi voh, z lahkoto pleza po zidovih in… lula kislino.

Pelle seveda skriva svojo novo identiteto, a ne traja dolgo, ko piflarski ljubitelj stripov Wilhelm odkrije njegove super moči. Prepričan je, da mora Pelle postati super junak in se boriti proti zločinu. Ta seveda nad predlogom ni navdušen, a če bo pri tem očaral Amando, zakaj pa ne. Super junak Antboy kmalu postane nočna mora vseh zločincev v mestu. Kmalu pa spozna, da ni edini s super močmi. Strašni nasprotnik Bolha ugrabi Amando, Antboy in Wilhelm pa se znajdeta pred največjim izzivom doslej. Ali lahko majceni super junak premaga pravega super zlobneža?

Antboya so posneli po priljubljeni knjižni seriji Kennetha Bøgha Andersena.

O glavnem igralcu
Oscar Dietz (Antboy) je eden najmlajših igralskih upov na Danskem. Do 13. leta se je dokazal že v več filmskih vlogah, preizkusil pa se je tudi na odrskih deskah: in Kralj in jaz. Oscar je svoj močni glas že posodil različnim filmskim in risanim junakom. Piše svojo glasbo in je glavni pevec v skupini Bjørnebanden.

O režiserju
Ask Hasselbalch se je rodil leta 1979 na Danskem. Diplomiral je na kraljevi akademiji lepih umetnosti in filmski šoli. je njegov režiserski prvenec, s katerim se je predstavil na mednarodnem filmskem festivalu v Torontu. Leta 2013 so ga izbrali za enega najobetavnejših filmskih ustvarjalcev v Skandinaviji.